Događaji

LEPE VESTI: SAJAM TURIZMA ĆE SE ODRŽATI OD 8. DO 11.APRILA

Iako je prvobitna zamisao bila da se ovogodišnji sajam turizma održi u već dobro poznatom terminu, u periodu oko 20.februara, zbog epidemiološke situacije odlučeno je da će sajam biti pomeren za prvu polovinu aprila.

Beogradski sajam je doneo odluku da se 43. međunarodni sajam turizma i 17. međunarodni sajam HORECA opreme odloži, usled nemogućnosti profesionalne i efikasne organizacije ove manifestacije u planiranom terminu. Novi termin održavanja manifestacija je od 08. do 11. aprila 2021. Godine. Ovakva odluka je doneta zbog nemogućnosti adekvatnog planiranja tako složenog i obimnog sajma u uslovima neizvesnog statusa kovid-19 pandemije, uvedenih epidemioloških mera i ograničenja sa neizvesnim trajanjem. Kao organizator najvećeg sajma iz oblasti turizma u regionu potrudićemo se da, poboljšanjem kvaliteta manifestacija, ostanemo dobar i pouzdan partner kako bismo svi zajedno dali adekvatan doprinos oporavku turističko-ugostiteljske industrije. – izjavio je za portal Telegraf.rs Dragan Zečević, koordinator projekta.

Na Beogradskom sajmu turizma se svake godine bira zemlja, koja je neka vrsta domaćina. U toku prošlogodišnjeg Sajma bio je to Egipat. Učešće su uzele i turističke organizacije gradova u Srbiji, zatim brojnih zemalja, te svakako i turističke agencije.
Ipak, iako je za sada pomeren datum održavanja ovogodišnje manifestacije, organizatori imaju pune ruke posla.Plan je da se ove godine na sajmu turizma u Beogradu svi posvete pomaganju u oporavku, obnovi i oblikovanju turističke industrije posle epidemije korona virusa. Želja je da fokus bude na poslovnim kontaktima, oporaviti stare kontakte i izgraditi nove. Tema kojom će se baviti je i uticaj globalne zdravstvene pandemije na turističku industriju.

U ovom trenutku je interesovanje učesnika za Sajam turizma u našem glavnom gradu na zadovoljavajućem nivou.Osim turističkih organizacija iz različitih delova Srbije, prijavljuju se i strani izlagači iz Rusije, Slovenije, Turske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.
Iako je trenutno manje prijavljenih turističkih agencija zbog celokupne situacije, organizatori se ipak nadaju da će sajam biti uspešno organizovan, ukoliko se budu stekli odgovarajući uslovi za njegovo održavanje.

Izvor: telegraf.rs

Tamara Roksandić

Fotografija: wikimedia commons

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button