Srbija

KOPAONIK – OMILJENA DESTINACIJA U SRBIJI

Ova ćudljiva i očaravajuća planina tokom godine nekoliko puta menja ”ruho”, ali je već odavno stekla status omiljene destinacije za turiste svih uzrasta.  Ljubiteljima zimskih sportova nudi dnevno i noćno skijanje, uz savremene staze različitog tipa, sa mogućnošću veštačkog osnežavanja. Od prethodne sezone posebnu atrakciju predstavlja gondola Brzeće – Mali karaman. Za ljubitelje adrenalina ovde su obezbedili spuštanje niz rečne klisure, rafting, paraglajding, vožnju terencima, kao i mauntbajking po stazama koje se pružaju kroz najlepše predele nacionalnog parka. Za one mirnijeg duha uvek su zanimljivi streličarstvo, panoramska vožnja žičarom, kao i mnoge pešačke staze od kojih je najpopularniji izlet do arheološkog nalazišta “Nebeske stolice”.  Mnogi najradije biraju školu jahanja, koja pruža jedinstveno iskustvo. Uz to, druženje sa ovim plemenitim životinjama na čoveka deluje terapeutski. Sportsko edukativni kamp je za najmlađe obezbedio  poseban program – uz stručni nadzor instruktora mogu bezbedno da uživaju u Avantura parku, gde ih čekaju veštačka stena, hodanje po kanapima i slični sadržaji. Ovde mogu da nauče i osnove snalaženja u prirodi.

Tokom cele godine, svim posetiocima su na raspolaganju i Wellness & Spa programi i opuštajući tretmani. Naravno, tu si i otvoreni bazeni u brojnim hotelima.

Manifestacija Dani borovnice, koja se održava već šest godina, može biti jedna od aktivnosti – zaniteresovani mogu i sami da beru ovo voće. Turistima je na raspolaganju i Veliko Metođe, svetilište u čast Metodija Olimpijskog. Na tom mestu se nalazi crkva koju su sagradili stari Rimljani. Izgrađena je na 1450 metara nadmorske visine, tako što je uklesana u stene, zbog čega podseća na pećinu. U blizini se nalazi i gejzir. Ne treba propustiti ni izlete do Kozje stene, Mijatovićevog jaza, četvorostrane piramide Obelisk, vodopada Jelovarnik i onog na Barskoj reci. A kad ogladne i požele pauzu, gosti mogu da predahnu u nekom od brojnih restorana i kafića.

Naravno, Kopaonik je već dugo i jedna od glavnih destinacija kongresnog turizma, jer mnoge uspešne i velike kompanije ga biraju za mesto održavanja seminara, kongresa, konferencija, timbildinga. Ne zaostaje ni ponuda kulturno-umetničkih programa.

Poslednja, a po mnogima i najvažnija odlika ovog popularnog odmarališta je da se neprestano razvija i svojim posetiocima iznova nudi  kvalitene sadržaje za odmor i relaksaciju.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button