Gastro kutak
-
Nedelja turske kuhinje 2025. u znaku kulinarske tradicije
Od 21. do 27. maja, širom sveta i Turske biće obeležena Nedelja turske kuhinje – godišnji događaj koji na jedinstven…
Opširnije » -
Biftekia: mediteranski klasik
Biftekia je jedno od onih jela koje odmah priziva slike letnjeg ručka u hladu masline, u malim tavernama duž grčkih…
Opširnije » -
Pastrmajlija: neodoljivi ukus Severne Makedonije
Pastrmajlija je jedan od najpoznatijih specijaliteta severnomakedonske kuhinje, često nazivana severnomakedonskom picom. Ovo jelo potiče iz Štipa, Svetog Nikole i…
Opširnije » -
Gastronomski turizam: putovanje kroz ukuse i tradiciju
Putovanja su od davnina bila prilika za istraživanje novih predela, upoznavanje različitih običaja i sticanje novih iskustava. U savremenom turizmu,…
Opširnije » -
Kolbász tradicionalni specijalitet neodoljivog ukusa
Kolbász je mnogo više od obične kobasice – ona je deo kulturne baštine i gastronomskog identiteta Mađarske. Ovaj specijalitet, koji…
Opširnije » -
Sremušijada na Grzi održaće se krajem marta
Krajem marta, padine Južnog Kučaja, tačnije Grza, ponovo će postati domaćin jedne od najprepoznatljivijih manifestacija u ovom delu Srbije –…
Opširnije » -
Srpska nacionalna kuhinja među 15. najboljih na svetu
Srpska kuhinja našla se na visokom 15. mestu na svetskoj rang-listi najboljih kuhinja koju je objavio poznati gastronomski portal „Taste…
Opširnije » -
Najstariji recept za srpski ajvar
Ajvar je specijalitet koji se pravi od crvenih paprika i za ovu poslasticu česte su polemike oko načina pripreme, ali…
Opširnije » -
Puračka ćaska nematerijalno kulturno blago BiH
Puračka ćaska je karakteristično jelo koje potiče iz Puračića, male varoši blizu Tuzle. Ovaj specijalitet priprema se od junećeg mesa,…
Opširnije » -
Svrljiški belmuž zauzeo treće mesto na listi najboljih jela od sira
Gastronomski portal „Taste atlas“ nedavno je objavio listu 10 najboljih jela od sira na svetu, a na trećem mestu našao…
Opširnije »