Gastro kutakVesti

Vina sa Fruške gore i iz Toplice na vinskoj karti čuvenog britanskog restorana

Gosti berkširskog „The Fat Duck“ oduševljeni aromatičn srpskim vinima

Srpska vina nedavno su ušla na vinsku kartu čuvenog britanskog restorana „The Fat Duck“, poznatom po svom inovativnom pristupu gastronomiji. Odluku o uvrštavanju srpskih vina doneo je Džonatan Težeira, asistent glavnog somelijera, koji je prvi kontakt sa našim vinima imao na prošlogodišnjem vinskom sajmu u Londonu.

Smešten u gradu Brej, u Berkširu, ovaj restoran nudi svojim gostima priliku da probaju i upoznaju vina iz Srbije, uključujući dva prokupca i kaberne sovinjon iz vinarije Doja, tamjaniku i Nopi Đogri iz vinarije Belluci, kao i Duerićev pino noar. Ovaj izbor pokazuje rastući interes za vina iz Srbije, poznata po bogatim aromama i vrhunskom kvalitetu.

Ipak, „The Fat Duck“ nije prvi koji promoviše srpsku vinsku kulturu na međunarodnoj sceni. Mnogi britanski restorani uvrstili su u svoj degustacioni meni pojedina vina sa naših prostora, kao što su Deurićev Šardone, „Grand Trianon“ iz vinarije Erdevik i „Solaris“ iz vinarije Lakićević.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button