GrčkaTop destinacije

ČAROBNO OSTRVO KOS

Da li ste čuli za nestvarni Kos u Grčkoj? Kako većina naših ljudi nije bila na ovoj destinaciji, vreme je da vam predstavimo šta sve ovo ostrvo pruža, kako bi to bio vaš sledeći izbor za odmor i uživanje.

Kako zamišljate savršeno mesto za letovanje? Živa plaža sa muzikom,  dobrom grčkom hranom, peščane plaže na petnaestak minuta jedna od druge,  gledanje najlepših zalazaka sunca, večernje šetnje po starom gradu, uživanje u romantičnim večerama. To sve pruža ostrvo Kos!

Ako odsednete u Kosu, glavnom gradu istoimenog ostrva, imaćete na raspolaganju peščanu gradsku plažu s velikim izborom barova sa hranom i muzikom, bićete blizu svih plaža koje treba posetiti, a uveče ste već u centru svih dešavanja. Kos je idealan grad za turiste različitih afiniteta, gde svako može naći nešto po svom ukusu među brojnim lokalima.

 

Takođe, Kos je rodno mesto Hipokrata, oca medicine. Na ostrvu su izvori termalnih voda koje je još pre više od 2.000 godina preporučivao slavni Grk.

Magazin Balkan travel predlaže vam pet plaža na Kosu koje morate posetiti:

  1. Tigaki je najlepša peščana plaža duga 10 kilometara, koja je zbog svojih talasa izuzetno popularna kod surfera.

2. Marmari je bela peščana plaža sa kristalno čistom vodom. S obzirom na to da postoje vodeni sportovi, sportski entuzijasti neće biti razočarani ovim mestom. Naprotiv.

  1. Mastihari je mesto koje se nalazi dvadesetak minuta od grada Kosa. Idealna je opcija za opuštanje i prijatan odmor, uz dobru hranu i neverovatan pogled na zalazak sunca sa peščane plaže.
  2. Paradajz (Rajska) je najudaljenija plaža na Kosu, ali na nju definitivno vredi otići. Ime je dobila potpuno zasluženo.
  3. Lagada je prelepa mirna peščana plaža na kojoj ćete moći da se opustite i uživate, a sve brige ostavite za sobom. Ako tražite novo mesto za vaš odmor, ako želite peščane plaže i uzbudljive noćne večeri, Kos je savršeno mesto za vas.

 

Fotografije: Selena Vulović 

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button