Velnes&spa

NAJPOPULARNIJE MASAŽE

Kažu da je bol naš prijatelj, jer nam telo jasno šalje signal šta sa njim nije u redu. Ne čekajte, pronađite pravu masažu za vas. Ona je zaista čudotvorna, a posle svake telo će vam ponovo biti opušteno i preporođeno. U tradicionalnim zemljama, masaža je nezaobilazna aktivnost i većina ljudi je svakodnevno upražnjava po dolasku sa posla.

1.Relaks masaža spada u nežnu i opuštajuću, ali i najčešće primenljivu vrstu masaža. Savetuje se da bude prvi izbor osobama koje prvi put odlaze na masažu. Terapeut – u trajanju od sat vremena, masira dugim, glatkim i kružnim pokretima površinske slojeve mišića.

2.Sportska masaža pravi izbor za sportiste i aktivne osobe, jer je njena glavna uloga da spreči povrede i da doprinese povećanju sportskih mogućnosti. Postoje različite tehnike, čije funkcije svakako nisu opuštajuće zbog brzih i intenzivnih pokreta. Masaža traje 60 minuta, a parcijalna 30 minuta.

3.Šijacu je japanska masaža. Maser pritiska niz akupunkturnih tačaka i zbog toga deluje ispod nivoa kože i misića, na unutrašnje organe. Pritiskanjem određenih tačaka poboljšava se protok energije i na taj način se povoljno deluje na stres, migrenu, bol u leđima, gojaznost i hronični umor. Tretaman traje oko 45 minuta, a radi se na tvrdoj podlozi i preko odeće.

4.Masaža vulkanskim kamenjem vrši terapeut toplim kamenjem, koji uspešno regenerišu napete mišiće i ligament. Vrlo delotvorno deluje na detoksikaciju, stres, napetost, reumatske probleme i nesanice. Ne bi trebalo da je primenjuju trudnice i srčani bolesnici, kao i osobe sa visokim pritiskom. Tretman traje 90 minuta.

5.Aromaterapija je masaža uz pomoć aromatičnih ulja. Izbor ulja vrši se prema problem koji želite da tretirate masažom. To su obično opuštanje i anti-stres, jer se ova vrsta masaže preporučuje kod stresa i emocionalnih problemima. Masaža traje 60 minuta.

6.Ayurveda je zasnovana na indijskoj medicini i povoljno deluje kao prevencija na opadanje kose, nesanicu, migrenu, ispravljanje bora, pročišćenje kože i celokupnog organizma. Masaža glave traje 10-15 minuta, a masaža tela najduže sat i 30 minuta. Preporučuje se 7 masaža u nizu.

7. Refleksologija je masaža stopala. Pritiskaju se tačke koje povoljno deluju na rad određenih unutrašnjih organa. Povoljno deluje na stres, poremećaje u varenju, hormonsku ravnotežu, nesanicu, bolove u leđima, PMS i lošu cirkulaciju. Traje od 30 do 50 minuta.

8.Limfna drenaža doprinosi povećanju cirkulacije limfe, venske cirkulacije, detokcikaciji i izbacivanju viška tečnosti. Preporučuje se osobama sa proširenim venama i kapilarima, otklanja simptome “teških” nogu, preventivno deluje na celulit i jačanje imunog sistema. Može se sprovoditi manuelno ili sa aparatom, a pokreti su nežni i prate limfni sistem. Prosečno vreme trajanja je 35 minuta.

9.Kraljevsku masaža vrše dva terapeuta, zbog čega je poznata i kao masaža 4 ruke. Na ovaj način postiže se balans protoka tečnosti u organizmu i istovremeno opuštanje obe strane tela. Ova masaža predstavlja 5 u 1, jer objedinjuje relaks masažu, šijacu, aromaterapije i refleksologiju. Traje 60 minuta.

Fotografije: pixabay.com

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button