Velnes&spa

RECEPT – ULJE ZA AROMAMASAŽU

Naučnici su dokazali da masaža ima blagotvorno delovanje na um i telo. Dovoljna je samo jedna masaža da se opuste napeti mišići, ali i da se ponovo pospeši protok krvi u telu čime se telo oslobađa fizičke napetosti i stresa. Masaža može smanjiti rizik od nastanka depresije, hroničnog stresa, ublažava glavobolju i jača imunitet.

Najprijatnije, opuštajući i terapeutski način doživećete kroz aromasažu. Ona se obavlja uz upotrebu etarskih ulja koja brzom masažom prodiru u krvotok, a njihov miris posebno deluje na nervni sistem.

KAKO NAPRAVITI ULJE

Etarska ulja koja dovode do relaksacije i uspostavljanja ravnoteže su lavanda, geranijum, bergamot.
Vrlo jednostavno možete sami napraviti ulje za aromasažu, dodavanjem 10-20 kapi etarskog ulja u 30 ml biljnog ulja. Za decu ili posebno osetljivu kožu dodajte 5 kapi etarskog ulja u 30 ml biljnog ulja.

Preporuka je upotrebljavati hladno ceđena biljna ulja: suncokretovo, orahovo, bademovo, ulje lešnika, ulje semenki grožđa ili pšeničnih klica, nego mineralna ulja. Razlog je jasan, mineralna ulja su štetna jer zatvaraju pore, a mogu izazvati iritacije ili alergije na koži.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button