Gde otići?

RAFTING TAROM IDEALNA IDEJA ZA TIM BILDING

Vreme i način života neretko ne ostavljaju prostora za odmor I opuštanje. Posao-kuća-prodavnica, ustaljena svakodnevna rutina gde veoma malo vremena ostaje za prijatelje, odmor ili neki vid zabave u kojem će svi uživati. Poslednjih nekoliko godina, sve više zastupljena je ideja tim bildinga, odnosno okupljanja kolega van radnog vremena kako bi se odmorili i kroz zanimljive aktivnosti dodatno zbližili.

U Srbiji postoje razne lokacije na kojima se ovakva okupljanja mogu organizovati, ali jedno od najčešćih izbora firmi za idealan tim bilding je rafting Tarom.

Netaknuta priroda, kristalno čista voda reke Tare i njeni penušavi brzaci su savršen spoj za sve ljude avanturističkog duha, željne novih izazova, adrenalina i aktivnog odmora.
Tara je dugačka oko 146 kilometara i protiče kroz Crnu Goru, a poslednjih 40 kroz Bosnu i Hercegovinu. Pritom, poslednjih 25 kilometara, sa zanimljivim brzacima i preprekama, i njen kanjon predstavljaju najatraktivniji deo za rafting.

rafting_Balkan_travel

Rafting je vrsta sporta u kom se grupa od najmanje četvoro, a najviše 12 osoba spušta niz rečne brzake u gumenom čamcu, specijalno napravljenom za divlje i brze vode. Naravno, prethodno iskustvo je dobrodošlo, ali nije obavezno.
Svaki čamac ima svog skipera, iskusnog veslača koji će vas detaljno informisati o svemu što je važno za spust pre njegovog početka, kao i tokom same avanture. Osim upravljanja čamcem, on je zadužen i za vašu bezbednost.
U neophodnu opremu spadaju prsluk za spasavanje, neoprensko odelo, čizme i kaciga za glavu. Jedna rafting tura – sa pauzama za plivanje, slikanje i uživanje u prirodi – u proseku traje četiri sata.

Organizovani rafting definitivno je najuzbudljiviji početkom proleća, dok leti vodostaj reke počinje da opada, pa je ovaj period idealan za one manje iskusne.
S obzirom na situaciju I svetsku pandemiju kroz koju prolazimo poslednjih meseci, malo je verovatno da će ovakav vid zabave biti dostupan u bliskoj budućnosti, ali čim se obezbede uslovi, oprobajte ovakav vid zabave.

Tamara Roksandić
Fotografije: Pixabay

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button