Gastro kutak

Džejmi Oliver otvara restoran u Beogradu

Restoran iz lanca čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera „Jamie’s Italian“ biće uskoro otvoren u Beogradu.Restoran iz lanca čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera „Jamie’s Italian“ biće uskoro otvoren u Beogradu. Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana „Jamie’s Italian“ navodi se da će se restoran nalaziti u Hercegovačkoj ulici, u naselju Beograd na vodi.

„Ponosan sam na Jamie’s Italian. Naš sjajan tim je kao velika porodica – brinuće se o vama dok uživate u ukusnoj hrani, pripremljenoj od izvrsno odabranih namirnica. Odlična hrana, vrhunska energija i prelep ambijent“, izjava je Džejmija Olivera koja stoji na zvaničnom sajtu restorana.

Podsetimo, Džejmi Oliver je 2017. zatvorio šest restorana iz lanca „Jamie’s Italian“ u Velikoj Britaniji usled poskupljenja namirnica za italijanska jela koja priprema, do kojih je došlo posle Bregzita.Kao razloge za zatvaranje dela restorana, osim poskupljenja sastojaka, tada je naveden i trošak za obuku zaposlenih i pad posećenosti.

Restorani iz lanaca „Jamie’s Italian“ nastavili su međutim da rade u inostranstvu. Posle Irske, Brazila, Portugala, Mađarske, Kipra, Indije, Katara, Saudijske Arabije, UAE, „Jamie’s Italian“ uskoro stiže i u Srbiju.

Džejmi Oliver je svetsku slavu stekao svojim TV emisijama krajem 90-ih i početkom 2000-ih, u kojima je pripremao jela na brz i jednostavan način. Autor je više kuvara i vlasnik nekoliko lanaca restorana koji posluju širom sveta.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button