Lifestyle

NOVOGODIŠNJI FENG SHUI

Drevna kineska umetnost uređenja zgrada, objekata i prostora u okruženju kako bi se postigla harmonija i ravnoteža. Sam naziv označava „Put vetra i vode“ , a sve više je popularan i u Srbiji.

Dekoracija je nezaobilazan deo predstojećih praznika, a da bi sve bilo harmonično i funkcionalno, Feng Shui donosi novogodišnje savete.

Kao što Nova Godina simbolizuje novi početak,tako i ulazna vrata predstavljaju dobrodošlicu svemu novom. Potrebno je da ona budu uredna i posebno dekorisana. Lepa rasveta i mirisne sveće pružiće lepo raspoloženje i aktivaciju želja.

Novogodišnja jelka je glavni i omiljeni ukras praznika. Osim osnovne dekoracije, savetuje se i da svaki ukućanin okači neki svoj lični ukras ili papirić sa željom. Poželjno je da jelka bude na istočnoj, jugoistočnoj ili južnoj strani, u levom ćošku prostorije. Ona je simbol dugovečnosti, a predložene boje su zelena, plava, ljubičasta, crvena, zlazna ili braon.

Kada je reč o ostalim prostorijama, predlog je da se izbegava crvena boja, koja u tom slučaju može biti agresivna i da se koriste zemljani tonovi, braon ili zlatna.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button