Top destinacije

Jedno od najlepših mesta na Jadranu

Gde bela litica susreće tirkizno more

Plaža Stiniva skrivena u istoimenoj uvali na ostrvu Visu u Hrvatskoj, svojim prirodnim lepotama očarala je brojne turiste. Ovu plažu mnogi nazivaju najpoznatijom i najatraktivnijom plažom na Visu. Ugledni portali redovno je svrstavaju na popise najlepših evropskih plaža. Plaža Stiniva osvojila je 2016. titulu najlepše evropske plaže, a magazin Easy Jet Traveller Stinivu je uvrstio na popis najčarobnijih plaža kojima je nemoguće odoleti.

„Savršen primer očaravajuće lepote ostrva Visa“

„Najjužnije hrvatsko ostrvo Vis, do kojeg se dolazi jednosatnim putovanjem trajektom iz Splita, poznato je po svojoj tajanstvenoj lepoti, savršeno očuvanoj zbog decenije izolacije.

Stiniva je savršen primer njegove očaravajuće lepote s belim liticama koje se uzdižu i poput vrata otvaraju put u tirkizno more. Uvala je 1967. proglašena značajnim krajolikom Hrvatske i otad je čvrsto zaštićena, a uprkos turistima koji se spuštaju na njenu plažu posutu kamenčićima, Stiniva još uvek ostavlja utisak tajnog kutka Hrvatske“, napisali su u članku.

Stiniva je poznata po toplom i čistom moru

O Stinivi je pre nekoliko godina pisao i CNN. Napisali su da je ovu plažu najbolje posetiti tokom juna.

„Vožnja brodom iz Splita i šetnja južnom stranom Visa otkriće vam Stinivu, belu šljunkovitu plažu okruženu zidinama. Pet metara široka ‘vrata’ otvaraju plažu prema tirkiznom moru.

Teško je doći do ove plaže. Teška ruta vodi strminom te nije prikladna za najmlađe, nespretne i one u sandalama. Što je i dobro, jer je Stiniva majušna pa se lako napuni onima koji su došli da se kupaju, sunčaju i rone“, pisao je CNN.

Stiniva se nalazi na južnoj strani ostrva Visa, a moguće joj je prići čamcem ili pešice kroz staze i krš. Stiniva je poznata po toplom i čistom moru koje je jako mirno.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button