DogađajiVesti

KONFERENCIJA „DIGITALNA PISMENOST – ŠANSA ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA“

Projekat „Selo na klik“ obuhvatiće Konferenciju o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama i održaće se u Privrednoj komori Srbije 05. maja 2022. godine sa početkom u 10 časova pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Konferencija „Digitalna pismenost – šansa za ekonomsko osnaživanje žena“ okupiće oko 70 predstavnica ženskih udruženja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, turizma, domaće radinosti kao i predstavnike Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nevladinog sektora i medija.

Govornice na konferenciji će biti preduzetnice koje su pokrenule sopstvene biznise koristeći digitalne tehnologije i društvene mreže kao glavne resurse za unapređenje svog poslovanja. Panel diskusija predstaviće primere dobrih praksi u oblasti ženskog ruralnog preduzetništva i pružiti priliku učesnicama konferencije da se aktivno uključe u diskusiju i postave pitanja govornicama.

Cilj projekta ,,Selo na klik“ je podizanje svesti o važnosti digitalne pismenosti za ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja, posebno kada je reč o zapošljavanju i samozapošljavanju, ali i prilika da se žene preduzetnice i buduće preduzetnice upoznaju, razmene iskustva i umreže.

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button