Događaji

NAJPRESTIŽNIJI BEOGRADSKI FESTIVAL HRANE I VINA JEDAN OD NAJBOLJIH DOGAĐAJA U BEOGRADU U 2021. GODINI

 "ZVEZDA BEOGRADA" ZA GOOD FOOD & WINE FESTIVAL

„Good Food & Wine Festival“ jedan je od najboljih projekata u 2021. godini za koji je nagrađen prestižnom nagradom „Zvezde Beograda“, koju tradicionalno dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda za najbolje projekte podržane na konkursima Grada Beograda u prošloj godini.   

Nagradu je, ispred udruženja Centar Spektar, koje je organizator „Good Food & Wine Festivala“ primila Dunja Jovićević, predsednica te organizacije. Festival, kao manifestacija  koja okuplja proizvođače hrane, vina, napitaka, ali i zanatlije, ugostitelja, hotelijera, udruženja i turističke organizacije iz Srbije i regiona, na prodajnom sajmu na beogradskoj Sava Promenadi, organizuje se uz pokroviteljstvo Sekretarijata za privredu Grada Beograda od 2019. godine. Sam Festival traje sedam dana i obuhvata niz pratećih manifestacij poput Vinskog karnevala Knez Mihajlovom ulicom, Nedelje beogradskih restorana, Izložba hleba „Hleb naš nasušni“, koncerte i dr.

Festival je odoleo izazovima pandemije, pa je u septembru 2021.godine povećao broj izlagača na najlepšem beogradskom keju, Sava Promenadi, porastao na više od sedamdeset i privukao hiljade posetilaca i turista iz Srbije i regiona.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, koji se obratio prisutnima na svečanoj dodeli priznanja, čestitao  je pobednicima i  posebno istakao „Good Food & Wine Festival“ kao jedan od najlepših u Beogradu.

„Good Food & Wine Festival“ ove godine će biti održan po četvrti put, 10. septembra u Beogradu, na istom mestu, na Sava promenadi.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button