Događaji

RUSKI LEKARI U BEOGRADU

Drugi „International Worskhop“ u oblasti laserskog lečenja proširenih vena i kapilara održan je u Evropskom trening centru za vensku estetiku u Beogradu uz učešće dvadeset poznatih vaskularnih hirurga, direktora i vlasnika zdravstvenih ustanova uglavnom iz Rusije, i njihovih kolega iz Kazahstana, Bugarske i Slovačke. Reč je o jedinstvenom edukativnom centru ne samo u Evropi već i u svetu, gde se lekari obučavaju u korišćenju najsavremenije laserske CLaCS tehnike u lečenju bolesti vena i kapilara.

Ovaj važan događaj za našu zemlju podržao je dr Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koji je pozdravio saradnju srpskih i evropskih lekara na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali učesnici „Workshopa“.Dr Petar Dragić, hirurg i specijalista vaskularne estetike, glavni edukator i osnivač Evropskog trening centra za vaskularnu estetiku, istakao je značaj laserskih  operacije vena, koje su, kako je rekao, „revolucionarno promenile način lečenja i napravile veliki skok od dotadašnje operacije “čupanje vena”, do operacija laserskom metodom koja je izum 21. veka“.

 

Glavni edukatori su dr Petar Dragić, jedan od najpoznatijih svetskih hirurga u oblasti venske estetike i dr Kasuo Miyake, međunarodno priznati vaskularni hirurg iz Brazila, izumitelj laserske CLaCS tehnike.

Lekari iz Rusije, koji su prisustvovali edukaciji, naglasili su da je Beograd jedinstvena turistička prestonica koja ima veliki potencijal da u budućnosti postane i evropski centar za edukaciju u njihovoj oblasti. Srbija se može pohvaliti zdravstvenim uslugama koje se izvode po najvišim standardima, ali i uz višestruko nižim cenama nego u zapadnim zemljama.

Tokom osmočasovnog treninga edukatori su svojim evropskim kolegama prikazali najsavremeniju metodu u otklanjanju zdravstvenog i estetskog problema proširenih vena i ispucalih kapilara. Program obuhvata prikaz nekoliko pacijenata sa jasnom i izraženom venskom i kapilarnom problematikom i njihovo lečenje pomoću najsavremenije laserske metode današnjice.

Evropski trening centar za vaskularnu estetiku pri klinici „Dr Dragić“ osnovan je u januaru 2020. godine, a u radu prvog „International Workshopa“ iste godine učestvovalo je 15 poznatih ruskih vaskularnih hirurga i vlasnika klinika širom Rusije (Moskva, Sankt Petersburg itd.), kao i njihove kolege iz Kazahstana i Belorusije. Događaj je svojim prisustvom podržao ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčeniko i predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Dr Petar Dragić je usko specijalizovani hirurg iz oblasti venske problematike i venske estetike laserskom metodom i jedini hirurg čija je specijalnost rešavanje problema sa kapilarima. Pionir je laserskih operacija vena ne samo u Evropi, već u svetu. Prvi je svetski ambasador estetske flebologije (lečenje kapilara metodom CLACS).

Prva laserska operacija u zemlji urađena je 2007. godine u Novom Sadu, izveo ju je dr Dragić. Prvi je u svetu po broju operacija godišnje – čak 1000. Dobitnik je brojnih nagrada na inostranim kongresima, gde je čest gost i predavač. Tokom protekle decenije  edukovao je više stotina lekara iz zemlje i inostranstva i podigao laserske operacije na najviši nivo.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button