Vesti

NA MORE SA VAKCINOM

Prošla godina nam je ostavila gorak ukus u ustima, s obzirom na to da je veoma mali broj uspeo da otputuje na letovanje ili bilo koju drugu turističku destinaciju. Kako je otkucao 1. januar, želja mnogih je bila da se granice otvore i da ponovo možemo da uživamo u putovanjima.

Izgleda da nam se sudbina osmehnula, i da ćemo ove godine moći da putujemo u inostrane države, ako situacija sa kovid virusom bude stabilna u našoj državi. Građani Srbije će ove godine moći na letovanje u Grčku, i jedini uslov za sada je dokaz o vakcinaciji.

Letovanje_2021_Balkan_travel
Grčka granica je zatvorena od početka juna 2020. za srpske turiste

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je izjavio da će grčko more biti dostupno građanima Srbije u ovoj godini, jedino što svaki turista morati da priloži dokaz o vakcinaciji.

Svi građani u Grčkoj nakon vakcinacije dobijaju digitalni sertifikat, a slične potvrde planiraju da uvedu i ostale evropske zemlje, i već se uveliko pregovara o uzajamnom priznavanju sertifikata između zemlje polaska i zemlje odredišta turista.

Ovakve vesti su odličan i optimističan znak za sve građane Srbije koji su prošle godine kupili ili rezervisali svoje aranžmane za letnji odmor, i sada se već razmišlja o nerealizovanim vaučerima koje su turisti dobili od agencija.

 

Tamara Roksandić,

Fotografije: pixabay

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button