Vesti

Međunarodni sajam turizma u Nišu ponovo na starom mestu

Preko 150 izlagača, nagradne igre, organizovane posete niškim turističkim atrakcijama – sve vas ovo očekuje ukoliko posetite Međunarodni sajam turizma u Nišu, koji se ove godine održava u Sportskom centru Čair. U okviru Sajma održaće se i konferencija na temu kongresnog turizma, B2B sastanci sa predstavnicima turističkog sektora, kao i edukativna poseta Arheološkom nalazištu Medijana.

Turistička organizacija Niša pod pokroviteljstvom Grada Niša organizuje 24. Međunarodni sajam turizma u Nišu, od 30. marta do 1. aprila. Za zemlju partnera Sajma ove godine je izabrana Severna Makedonija. Prošle godine Sajam je održan u manjem obimu u tržnom centru Delta planet, a ovogodišnji se vraća u halu Čair, gde je poslednji put održan 2019. godine. Svečano otvaranje sajma biće u četvrtak 30. marta u 11 časova, nakon čega sledi poseta arheološkom nalazištu Medijana.

„Ponovo organizujemo Sajam turizma u hali Čair, kako je bilo pre pandemije, gde ćemo okupiti turističku privredu, turističke organizacije, revije, agencije i predstaviti turističku ponudu za predstojeću letnju sezonu. Posetioce očekuje više od 150 izlagača. Nadamo se da će učestvovati u različitim nagradnim igrama, iznenađenjima i programima koje organizujemo“, izjavila je direktorka Turističke organizacije Niša Dragana Božić.

Podsetimo, Međunarodni sajam turizma u Nišu je mesto koje već dugi niz godina okuplja na jednom mestu sve aktere turističke privrede iz Niša, Srbije, ali i iz celog regiona Balkana. Ideja je da se na jednom mestu okupe i povežu turističke ponude balkanskih destinacija, sa potražnjom od strane evropskih i balkanskih turoperatora i da Niš postane mesto koje će spajati Istok i Zapad.

Sajam će trajati do 1. aprila. Radno vreme će biti od 10 do 19 časova, a ulaz za posetioce je besplatan.

Nakon zatvaranja 24. Međunarodnog sajma turizma posetioci će, prema rečima direktorke TON-a, imati prilike da prisustvuju u Cerju otvaranju tri tri nove rekreativne staze u saradnji sa Nature travel office-om, i predstavljanju aktivnog odmora na teritoriji Grada Niša.

Dragana Božić dodala je da će u saradnji sa Privrednom komorom Srbije biti organizovani B2B sastanci sa turoperatorima iz zemalja iz regiona. Tokom sajma će biti organizovana i 4. međunarodna stručna konferencija, na kojoj će prisustvovati profesionalci iz Slovenije, Austrije i Severne Makedonije, gde će kroz panel diskusiju predstavnici ovih zemalja razmenjivati iskustva i diskutovati o turističkim temama.

Gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov rekla je da je broj turista povećan za 147 odsto u odnosu na isti period prošle godine,

„Niš je grad koji je po čuvenom magazinu Forbs ubrojan u pet destinacija, koje su najpotcenjenije u svetu i koje treba obići. Ono što mi nudimo u gradu, pored prirodnih resursa, kulturno-istorijskog nasleđa, jesu brojni događaji i festivali po čemu je naš grad poznat“, istakla je Adriana Anastasov.

Dodala je i da će na ovog leta biti obeležena tri veka Niške tvrđave, a na manifestaciji će učestvovati različite organizacije i ustanove kulture. Uz to, rekla je da je arheološko nalazište Medijana za samo par meseci posetilo preko 15 hiljada turista.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button