Zanimljivosti

Šta su Amerikanci najviše „guglali“ o zemljama regiona?

Američka kompanija „CashNetUSA“ objavila je zanimljivu mapu koja pokazuje najčešća pitanja o evropskim zemljama koja zanimaju Amerikance. Kompanija je analizirala razne upite na Guglu i složila mapu najčešćih pitanja Amerikanaca za svaku evropsku zemlju.

Kada je reč o Srbiji, ono što ih je najviše interesovalo i o čemu su najviše guglali jeste „Da li Srbija podržava Rusiju?“

„Zašto Nemačka ima toliko puteva?“ bilo je pitanje o toj zemlji koje je najviše zanimalo Amerikance, dok je za Francusku ključno pitanje bilo: „Zašto imaju petla na dresu?“ a zaintrigiralo ih je i zašto Kipar ima toliko mačaka.

Kad je reč o Velikoj Britaniji, najviše ih je zanimalo zašto voze levom stranom puta, dok ih je za Rusiju mučilo pitanje zašto žele Černobilj.

Zanimljivi su i podaci stigli i o susednim zemljama. Kad je o Hrvatskoj reč, Amerikance je najviše zaintrigirao geografski detalj, a najčešće su guglali ovo pitanje: „Hrvatska ima svu obalu?“. Čudili su se zašto Crna Gora (Montenegro) ima špansko ime, te zašto Mađarska ne koristi evro. Takođe ih je zanimalo zašto Bosna i Hercegovina „ima dva imena“.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button