Lifestyle

POZNATA RIBOLOVAČKA MESTA NA DUNAVU

Dunav je pravi raj za ribolovce!

U njegovim dubinama kriju se različite vrste riba: šarani, babuške, ali i štuke, smuđ i bele ribe. Na određenim delovima Dunava moguće je zimsko pecanje, kao i noćno, a za pojedina mesta potrebna je dnevna dozvola ili uopšte dozvola za pecanje. Ribolovci znaju da su najbolji predeli za pecanje, oni bogati potopljenim panjevima – mesta koja imaju rupe u dnu ili virove. Teško je da ćete upecati šarana ukoliko je voda mnogo bistro ili mutna.

Bela stena (Dunav), Pančevo

Bela stena je okružena sa dva rukavca – Stari i Turski Dunav. Područje je atraktivno za pecaroše, jer je pristupačno i sa obale do koje se može stići automobilom. Do samog ostrva moguće je pristupiti jedino čamcima. Voda je bogata krupnim vrstama, koje su inače karakterističe za Dunav.

Milje, Pančevo

Ovo ribolovačko mesto se nalazi između Pančeva i Starčeva, a moguće ga je posetiti kolima ili biciklom. Lokacija je posećena od strane lokalnog stanovništva i gostiju iz drugih gradova, jer postoji mogućnost iznajmljivanja vikendice ili kampa, tako da je lokacija vrlo posećena od strane lokalnog stanovništva, ali i gostiju iz drugih gradova. Riba koja se može uloviti: smuđ, šaran, som, deverika, babuška, grgeč i kečiga.

Ada Huja, Beograd

Ada Huja nalazi se nizvodno od Pančevačkog mosta, na samo 4 km od centra Beograda i proteže se od Pančevačkog mosta do sela Višnjica. S jedne strane oblikuju ga vode Dunava, a sa druge Višnjička ulica.

Ušće Drave u Dunav, Aljmaš

Ušće Drave u Dunav je vikend naselje. Tokom cele godine se pecaju> smuđevi, somovi, šarani, štuke, boleni, kečige, jezevi, deverike i ostale ciprinidne vrste. Ušće raspolaže sa nekoliko terena za ribolov – uzvodno i nizvodno od ušča Drave.

Fotografije: pixabay.com

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button