Top destinacije

DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE U EVROPSKOJ PRESTONICI KULTURE

Večeras bi, da je situacija uobičajena širom Srbije bio proslavljan doček pravoslavne Nove godine. Međutim, kako su na snazi epidemiološke mere i zabrane okupljanja, Srbi će i ovaj datum obeležiti u krugu najuže porodice.

Novi Sad se pobrinuo da ipak ne zaboravimo osećaj proslavljanja pa je pripremio jedinstveni program za večeras.

Publika će sve koncertne sadržaje moći da prati preko onlajn platformi. Glavne zvezde dočeka, koji četvrtu godinu zaredom organizuje evropska prestonica kuture, jesu poznati violinista Stefan Milenković i „Električni orgazam“.

Koncertne sale biće prazne, ali sam doček ostaće isti, uz mnoštvo nastupa snimljenih na 10 lokacija, za šta je organizatorima jedinstvenog poduhvata bilo potrebno mesec dana.Programi počinju već oko 15:30h. Negde oko deset sati programa nas očekuje i kroz nastupe tih izvođača biće predstavljeni i novi prostori u Novom Sadu.

Doček_pravoslavne_Nove_godine_Balkan_travel
Proslavljeni violinista, od skoro je stanovnik evropske prestonice kulture i večeras će ulepšati program svojim talentom

Po starom srpskom kalendaru, 7529. godinu ćemo dočekati i uz Stefana Milenkovića koji se preselio u Novi Sad, gde će biti i profesor na Muzičkoj akademiji, ali i upravnik nove Gradske koncertne dvorane.

Specijalni gost na koncertu je i još jedan novi profesor na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu – Vasil Hadžimanov, koji će ubuduće predavati izborni predmet džez klavira, harmonije i improvizacije.

Takođe, u okviru specijalnog novogodišnjeg programa nastupiće i kultni jugoslovenski bend koji je osnovan tačno 13. januara i za sam doček slave svoj 41. rođendan. U pitanju je Električni orgazam. Članovi ovog benda će po prvi put nastupati bez publike fizički ispred njih, i ističu da je to za njih izazov ali da će se truditi da odrade nastup što bolje i na taj način doprinesu da se ljudi makar na trenutak bolje i lepše osećaju.

Doček će moći da se prati preko sajta visitns.rs, dok će koncert Stefana Milenkovića prenositi i Drugi program RTS-a od 20 časova.

 

Tamara Roskandić,

Fotografije: wikimedia commons

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button