Vesti

Ako odlučite da posetite Tajvan, ova zemlja vam zauzvrat daje novac

Svim turistima koji se odluče da posete Tajvan, ova zemlja nudi finansijsku podršku

Tajvan se nada da će oko 158 evra (5.000 u novim tajvanskim dolarima), koliko iznosi finansijska podrška, biti od koristi za ostvarivanje cilja da zemlja ugosti tokom 2023. godine šest miliona turista.

Sem toga, Ministarstvo saobraćaja i komunikacija daje subvencije u iznosu od 20.000 nacionalne valute (novi tajvanski dolar), što je oko 635 evra i to za svaku grupu turista koji posete Tajvan.

Predlog je objavljen početkom meseca, a kako je tom prilikom objasnio resorni ministar, novac će turistima biti na raspolaganju i za usluge smeštaja, ali i za druge troškove dok borave na Tajvanu, prenosi „Euronews“.

Iako nije tom prilikom precizirano kada će početi primena ove zanimljive ideje za oporavak turizma, sasvim je jasno da bi mogla da ima uticaja na izbor turista.

Deo napora koji je usmeren na obnovu sektora turizma na Tajvanu je i ovo. Poznato je da je u pitanju zemlja, koja je među poslednjima, oktobra prošle godine, ukinula ograničenja za ulazak unutar njenih granica.

Prema podacima Turističkog odbora Tajvana, tokom prošle godine zemlju je posetilo tek nešto manje od 900.000 turista, što se smatra velikim padom, budući da je 2019. godina bila rekordna po broju turista. Čak 11,8 miliona poseta je zabeleženo te godine.

Kako prenosi pomenuti sajt, tajvanski premijer je naveo da zemlja pokušava da se do 2025. godine vrati „na pravi put sa 10 miliona turista“. Iako možda zvuči čudno ideja da neka zemlja plaća turistima da je posete, ne može se osporiti da će to ipak imati uticaja i na oporavak turizma.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button