Vesti

Rezervišite smeštaj na vreme: nikad više posetilaca u Beogradu

Strani turisti u Beogradu su u januaru ove godine ostvarili duplo više noćenja nego istog meseca prošle godine. Aleksandra Mikata, iz Turističke organizacije Beograd, saopštila je za Tanjug da je srpsku prestonicu u januaru 2023. godine posetilo više od 70.000 turista. Zabeležno je preko 200.000 noćenja, što je za 52 odsto više nego 2022. godine.

Ona je rekla i da očekuje da tokom prolećnih praznika takođe bude oboren rekord posećenosti Beogradu.
– Tu očekujemo rekord, jer je januar već pokazao povećanje u odnosu na prethodni januar, a prošla godina je bila odlična i budite sigurni da će sve biti puno sve i treba na vreme rezervisati smeštaj“, izjavila je Mikata.

Dodala je i da je povećanje broja turista uslovljeno jednim delom i zbog otvaranja novih letova ka Beogradu i iz Beograda, jer je sada u ponudi čak 20 novih destinacija.
– Kategorizovano je tokom korone oko 5.000 jedinica privatnog smeštaja i sada u Beogradu postoji  smeštaj za svačiji džep, istakla je ona.

Uz to je navela i da se beleži rast broja turista iz svih zemalja, ali pre svega iz Grčke, kojih je u januaru bilo 3.375 i to je povećanje u odnosu na isti period prošle godine više od 300 posto.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button