Događaji

Peti Good Food & Wine festival okuplja 100 izlagača iz Srbije i regiona u Beogradu

Najbolji ukusi Srbije i regiona 1. jula na Sava Promenadi

Peti Good Food & Wine festival, okupiće blizu 100 izlagača iz Srbije i regiona na beogradskom keju Sava Promenada 1. jula u organizaciji Centra Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine.  Na manifestaciji koja se ove godine održava pod sloganom „Mesto dobrih ukusa“ i afirmiše privredne i turističke potencijale naše zemlje i regiona, tradicionalno će biti dodeljena priznanja najboljim proizvođačima, po izboru medijskog žirija.

Ulaz na festival je besplatan a posetioci će imati priliku da 1. jula od 14 časova uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja će moći da kupe proizvode po sniženim cenama, da se zabave uz različite sadržaje tokom celog sajamskog dana, dok će najsrećnij posetioci osvojiti vredne nagrade u okviru tombole koja će biti organizovama od 18h na Sava Promenadi.

Subota, 01. jul
14.00 – 23.00 – Sajam tradicionalne hrane i vina domaćih proizvođača iz regiona, uz degustacije,
radionice i predavanja na temu hrane i pića (food styling – aranžiranje hrane, slaganje vina i hrane i dr.)
14.00 – 22.00 – Izložba hleba „Hleb naš nasušni“
15.00 – Sajam, svečano otvaranje za medije, dodela plaketa Good Food & Wine najboljim proizvođačima hrane i pića i institucijama
18.00 – 19.00 – Nagradna tombola za posetioce festivala
19.00 – 23.00 – Kulturno-umetnički program (tamburaši, pevači, folklorni ansambli…)

„Good Food & Wine festival“ je dobitnik prestižnog priznanja „Zvezda Beograda“ za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd. Festival tradicionalno organizuje Centar Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uz brojne partnere iz Srbije i regiona.

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button