Vesti

Srbija u Turskoj

Istanbul – XXVI Međunarodni sajam turizma EMITT 2023 (East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition) održaće se u Istanbulu u periodu od 12. do 15. aprila 2023. godine. Ovaj sajam, na kojem će se predstaviti preko 400 izlagača iz 110 zemalja jeste najveći sajam turizma u Turskoj, kao i jedan od značajnijih sajmova turizma u svetu.

Turistička ponuda Srbije biće predstavljena na zajedničkom štandu Turističke organizacije Vojvodine, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije, Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine, objavila je TO Vojvodine. Na zajedničkom štandu predstaviće se i brojne turističke organizacije Srbije, kao i privredni subjekti.

Kako navode iz Turističke organizacije Vojvodine, tržište Turske predstavlja veoma značajno turističko tržište za Vojvodinu, s obzirom da su se u 2022. godini posetioci iz Turske nalazili na prvom mestu kada je reč o zemlji porekla stranih turista u Vojvodini. Turistički sadržaji Pokrajine biće predstavljeni putem atraktivnih štampanih i video materijala.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Vojvodinu je u 2022. godini posetilo 32.793 turista iz Turske, što predstavlja porast u iznosu od čak 290% u odnosu na 2021. godinu i ostvarili su 95.459 noćenja, što predstavlja porast u iznosu od 52,2% u odnosu na 2021. godinu. Prosečan boravak turista iz Turske u 2022. godini iznosio je 2,9 dana.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button