Zanimljivosti

Hrvatski grad proglašen vodećom destinacijom za grupna putovanja

Dubrovnik, hrvatski turistički dragulj, ponosno je primio novo priznanje!

Prema nedavnoj anketi sprovedenoj od strane časopisa Global Traveler u periodu od 6. decembra 2022. do 1. aprila 2023. godine, Dubrovnik je osvojio titulu najbolje destinacije za grupne posete.

Svečana ceremonija 11. dodele nagrada „Leisure Lifestyle Awards“ održana je u Filadelfiji pod pokroviteljstvom časopisa Global Traveler, a Dubrovnik je bio jedna od zvezda večeri. Ovo priznanje samo potvrđuje reputaciju Dubrovnika kao globalno prepoznate destinacije, posebno atraktivne američkim turistima. Samo ove godine, broj dolazaka u ovaj grad premašio je impresivnu cifru od 68.000, dok je broj noćenja dostigao gotovo 200.000. To predstavlja rast od preko 50% u dolascima i više od 40% u noćenjima u poređenju s prethodnom godinom.

FOTO: Pixabay

Nagrade su rezultat obimne ankete koju je časopis Global Traveler sproveo među svojim čitaocima tokom razdoblja od decembra 2022. do aprila 2023. godine. Upitnik je pažljivo osmišljen i obuhvatio je širok spektar kategorija putovanja, s posebnim fokusom na luksuzni segment i stilove života.

Časopis Global Traveler, renomirana publikacija koja se bavi luksuznim putovanjima, ponosno je prezentirao ove nagrade. Njihov glavni cilj je istraživanje i promovisanje potreba putnika koji teže upravo takvom vrhunskom iskustvu. Dubrovnik, kao dobitnik ove prestižne nagrade, još jednom je potvrdio svoju izuzetnost kao turistička destinacija koja pruža nezaboravno iskustvo svim posetiocima.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button