Gde otići?Top destinacijeVesti

Top 10 najboljih skijališta u Evropi

Magazin Conde Nast Traveller po 36. put dodelio je “Readers’ Choice Awards”.

Sa dolaskom zime i prvih snegova, ljubitelji odmora na planini i ekstremnih zimskih sportova počeli su sa pakovanjem za put. Nakon sprovedene ankete, magazin Conde Nast Traveller po 36. put dodelio je “Readers’ Choice Awards”, a ispitanici su imali priliku da ocene i koji su to najbolji skijaški centri u Evropi.

Na osnovu mišljenja registrovanih čitalaca koji su učestvovali u anketi procenjeno je koja su to mesta širom kontinenta omiljena za odmor u ovom periodu godine.

1. Cermat, Švajcarska

Ovo bajkovito mesto nalazi se na 1600 m nadmorske visine i okruženo je najvišim vrhovima Alpa, zbog čega skijaška sezona počinje već krajem novembra i traje sve do maja. Gradić broji oko 5.000 stanovnika, a tokom zimskog perioda ta cifra poraste i do 20.000 stanovnika. Na čak četiri skijaška područja poseduje 360 km staza, koje su prvenstveno namenjene srednjim i iskusnim skijašima. Za one koji nisu ljubitelji ovog sporta postoji pregršt drugih aktivnosti.

2. St. Moritz, Švajcarska

Gotovo je nemoguće pričati o zimovanju, a ne spomenuti najstarije skijalište na svetu St. Moritz. Nalazi se na 1.822 metara nadmorske visine, što ga čini najvišim gradom u Evropi i poseduje 322 sunčana dana u godini. U ovoj regiji nalazi se nekoliko skijališta i obuhvata 100 kilometara staza, koje su bile domaćini četiri Svetska prvenstva, kao i Svetskog kupa. O samom kvalitetu govori i činjenica da ovde dolazi najveći broj poznatih ličnosti i članova kraljevskih porodica.

Na listi „Top 10 najboljih skijališta u Evropi“ našli su se još i:

  1. Insbruk, Austrija
  2. Verbije, Švajcarska
  3. Val d’Izer, Francuska
  4. Kicbil, Austrija
  5. Bormio Ski, Italija
  6. Kurševel, Francuska
  7. Kortina d’Ampeco, Italija
  8. Zell am See-Kaprun, Austrija

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button