Promocije

RED QUEEN I BISTRO MALI PIJAC NA GOOD FOOD & WINE FESTIVALU

Good Food & Wine festivalski vikend za nama jedni će pamtiti po Sajmu tradicionalne hrane i vina, a drugi po fantastičnom Sunday Brunch-u koji su po specijalnim cenama priredili restorani Red Queen i Bistro Mali Pijac.
Za početak, začinimo malo priču o tom 20. junu u najlepšem delu Beograda, Beogradu na vodi i sjajnim restoranima. Kovanica „brunch“ nastala je igrom engleskih reči –„breakfast“ (doručak) i „lunch“ (ručak), i prvi put se zvanično pojavila 1895. godine. Bez obzira na to odakle je ideja potekla, branč je privlačnost dokazao u hotelima pošto je većina restorana početkom 20. veka bila zatvorena nedeljom. Ljudi su tada tražili mesto gde su mogli da se druže uz hranu, ali da ne ustaju ranije vikendom. Uskoro su i vlasnici restorana prepoznali mogućnosti ovog obroka usred dana i polako osmišljavali nove branč menije, koji su obuhvatali najrazličitije vrste hrane i alkoholnih pića.
Branč meniji stigli su i u beogradske restorane, a kao što rekosmo, Red Queen i Bistro Mali Pijac potrudili su se da u svojoj ponudi obuhvate sve – od zdrave kaše sa voćem, preko pršute, sira, kajmaka, do peglane kobasice i bifteka. Svakako, niko sa ovog festivalskog branča nije otišao gladan.
Poznat po specijalitetima koji su umetnička dela gastronomije i oko 150 vrsta vina, RED QUEEN je prvi restoran u Beogradu na vodi, elegantno uređen i sa nezaboravnim pogledom na reku Savu.
Bistro Mali Pijac poznat je po brojnim internacionalnim specijalitetima, ali i po zanimljivoj istoriji. Na mestu današnjeg restorana, početkom 20. veka, nalazila se mala gradska pijaca, koja je u to vreme bila mesto okupljanja veoma bitno za tadašnji društveni život.
Danas su ova dva restorana među najposećenijim i najcenjenijim ugostiteljskim objektima u Beogradu.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button