Bosna i HercegovinaSrbijaVestiНекатегоризовано

„Uzmi TAG, prođi brže!“: JP „Autoputevi Republike Srpske“ pokrenulo akciju koja će trajati do 29. februara

Javno preduzeće „Autoputevi Republike Srpske“ pokrenulo je danas dvomesečnu akciju pod sloganom ”Uzmi tag, prođi brže” sa ciljem da se smanje gužve na naplatnim stanicama tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a vozačima učini što dostupnijim uređaj, koji im omogućava elektronsko plaćanje i prolazak kroz naplatnu stanicu, bez zaustavljanja.

U akciji, koja će trajati do 29. februara, vozači na auto-putevima u Republici Srpskoj mogu od danas nabaviti TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine sa najvećim popustom do sada od čak 60 odsto – za svega 16 KM, umesto dosadašnjih 40 KM. To je najpovoljnija cena takvog uređaja u regionu – najavio je v.d. direktora Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Nedeljko Ćorić na današnjoj konferenciji za medije.

Prvi čovek JP „Autoputevi Republike Srpske“ je naveo da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), te da će buduće aktivnosti preduzeća biti usmerene na rast udela beskontaktnog plaćanja na auto-putevima, korišćenjem TAG uređaja.

Ćorić je takođe najavio da će povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, preduzeće podići rampe za slobodan prolaz na naplatnim stanicama i na taj način pokloniti svim putnicima kroz Srpsku besplatno putovanje auto-putevima.

Korisnici mogu da kupe i dopune TAG uređaj na sledećim naplatnim stanicama:

  • Jakupovci i Čatrnja, na auto-putu E 661 Gradiška – Banja Luka
  • Prnjavor i Kladari, na auto-putu „9.januar“ Banja Luka
  • Doboj i Kostajnica, na auto-putu na panevropskom Koridoru Pet C

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button