BiznisНекатегоризовано

Top 10 najjeftinijih evropskih prestonica za život

Kovid pandemija je dugotrajno uticala na način rada i putovanja, što se najviše vidi u tome koliko se poslova danas obavlja onlajn i iz udobnosti sopstvenog doma, a mogućnost da to radimo iz inostranstva postala je stil života za mnoge

Životi „digitalnih nomada“ u velikoj meri zavise od sektora u kome rade, plate i fleksibilnosti uloge i da li mogu da putuju u okviru svoje pozicije.

Lista zemalja koje nude digitalne nomadske vize raste, ali svaka od njih ima različite zahteve. Analizirajući različite uslove, kreditna kompanija Norton Finance sprovela je istraživanje o najjeftinijim evropskim prestonicama za život digitalnih nomada.

Stručnjaci kompanije za putovanja su procenili evropske zemlje i rangirali ih na osnovu prosečnih troškova zakupa, komunalija, prevoza, hrane, teretane i interneta, kao i troškova povratnih letova iz Velike Britanije.

Na prvom mestu je Skoplje u Severnoj Makedoniji, opisano kao turistička destinacija dobre vrednosti, popularna po svojim arheološkim nalazištima i uličnoj hrani. Cena javnog prevoza je jedan od razloga što Skoplje ima tako dobre rezultate, jer je mesečna karta za javni prevoz osam puta jeftinija od one u Londonu.

Na drugom mestu je Sarajevo, opisano kao „šarmantna prestonica Bosne i Hercegovine“.

„Jednosobni stan u centru grada u proseku košta pristupačnih 275 evra mesečno“, kaže časopis Time Out.

Treći na listi je Kišinjev u Moldaviji, a među prvih 10 je i Sofija (Bugarska). Bukurešt (Rumunija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Varšava (Poljska), Vilnjus (Litvanija) i Riga (Letonija).

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button