Srbija

Najbolja mesta za izlet na manje od 2 sata vožnje od Beograda

Otkrijte skrivene bisere u blizini glavnog grada Srbije

Ako tražite inspiraciju za jednodnevno ili vikend putovanje, ne morate se puno odaljavati od Beograda. U okolini glavnog grada Srbije postoji mnogo lepih mesta koja nude različite aktivnosti za sve ukuse. Od obilaska tvrđava i manastira do degustacije vina i pešačenja, ovo je lista od sedam mesta koja vredi posetiti, a nalaze se na manje od 2 sata vožnje od Beograda.

Novi Sad – Nalazi se na samo sat vremena vožnje od Beograda i drugi je po veličini grad u Srbiji. Grad je poznat po Petrovaradinskoj tvrđavi sa koje se pruža prelep pogled na Dunav i grad. Obelejže grada je i tradicionalni EXIT festival koji se održava svakog leta.

Fruška Gora – Nalazi se na samo 20 kilometara od Novog Sada i idealno je mesto za jednodnevni izlet iz Beograda. Nacionalni park Fruška gora poznat je po svojim manastirima, od kojih neki potiču iz 15. veka. Park takođe nudi prelepe pešačke i biciklističke staze.

Sremski Кarlovci – Mesto koje se nalazi samo 10 kilometara od Novog Sada. Ovaj mali grad poznat je po svojim vinima i levoj obali Dunava. Njegovo obeležje je i Кarlovačka gimnazija, jedna od najstarijih škola u Srbiji. U Karlovcima su snimani i brojni kultni filmovi srpske kinematografije kao što su: Varljivo leto 68, Tito i ja, Lajanje na zvezde, Santa Maria della Salute…

Golubačka tvrđava – Nalazi se na obali Dunava, oko 130 kilometara od Beograda. Tvrđava datira iz 14. veka i jedna je od najočuvanijih tvrđava u Srbiji. Okružen je prelepom prirodom i idealno je mesto za izlet za ljubitelje istorije.

Oplenac – Nalazi se u Topoli, oko 80 kilometara južno od Beograda. Mesto je poznato po mauzoleju kralja Petra I. Кarađorđevića, kao i po crkvi Sv. Đorđa, koji se nalazi na brdu iznad Topole i pruža prelep pogled na okolinu.

Vršac – Nalazi se samo 90 kilometara istočno od Beograda. Grad je poznat po svojim vinima, prelepom gradskom trgu i tvrđavi koja datira iz 15. veka.

Smederevo – Grad se nalazi na obali Dunava, oko 45 kilometara istočno od Beograda. Grad je poznat po svojoj tvrđavi koja datira iz 15. veka i jedna je od najvećih srednjovekovnih tvrđava u Evropi. Takođe je poznat po svojim vinima i prelepim parkovima.

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button