Vesti

Postanite „Fantom iz Opere“: Airbnb nudi mogućnost boravka u luksuznoj pariskoj palati

Za goste će biti organizovan i obilazak palate Garnije, koji uključuje i podzemno jezero na kom je Fantom živeo u priči.

Airbnb fanovima mjuzikla „Fantom iz Opere“ 16. jula otvara mogućnost boravka u luksuznoj pariskoj palati koja je inspirisala slavnu priču, piše Architectural Digest.

Loža broj 37, to jest, Loge d‘honneur, najveća i najekskluzivnija operna loža u tom teatru iz 1875. godine, za ovu je priliku zamišljena kao luksuzna spavaća soba dostojna aristokrata iz devetnaestog veka. Prostor ima pogled na pozornicu i opremljen je pozlaćenim nameštajem koji se sastoji od crvenog, plišanog tepiha i brokata kojim je operna loža obložena.

Za goste će biti organiziran i obilazak palate Garnier (Palais Garnier), koji uključuje i podzemno jezero na kojem je Fantom živeo u priči i koje inače nije otvoreno za javnost.

Deo obilaska ture su i privatni plesni studiji sa pogledom na grad, „privatna baletska inicijacija“ koju vodi baletan Opere de Paris, ekskluzivni recital pariske Opere ali i večera u prostoru u kojem se održavaju probe za plesače, poznatom kao „Foyer de la Dance“, koji je ovekovečio impresionista Edgar Degas.

Goste, koji će u palati da prenoće, dočekaće Véronika Laru, praunuka Gastona Larua, čoveka koji je napisao roman koji je nadahnuo muzičku adaptaciju.

„Klasik mog pradede je tokom godina inspirisao tolike ljude. Ovo je savršeno vreme da mu se oda počast i zato će na slavnom mestu radnje voljenog romana biti dočekani fanovi koji će dobiti priliku koja se javlja jednom u životu““, rekla je Laruova u saopštenju za javnost.

„Pomalo deluje poput fantazije. Mislim da će biti pomalo neverovatno“, dodala je ona.

Deo Airbnb-jevog projekta je i finansiranje renoviranja loža iz 19. veka i pružanje pomoći Operi de Paris kako bi obnovila svoju internet striming platformu, piše Rojters.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button