Događaji

KARNEVALOM „SRBIJA“ NAJAVLJEN ČETVRTI PO REDU GOOD FOOD & WINE FESTIVAL

U okviru četvrtog po redu Good Food Good & Wine Festivala  održan je veličanstveni Karneval ,,Srbija”. Povorka, koju su činili predstavnici kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija prodefilovala je centrom Beograda, od Palate ,,Albanija“ do Kalemegdana.

Cilj Karnevala ,,Srbija” je promocija naše zemlje u svim raskošim potencijalima: najboljoj hrani i vinima, bogatoj kulturi, divnim ljudima i turizmu. Veliki broj kulturno-umetničkih i pevačkih društava, orkestara, trubača,zabavljača, animatora činio je povorku najprometnijom prestoničkom pešakom ulicom. Učesnici su se zaustavili na nekoliko lokacija duž trase kako bi izveli kulturno-umetnički program i pozvali građane na centralni događaj – četvrti po redu Good Food & Wine Festival, sajam tradicionalne hrane i vina u subotu, 24. septembra, na Sava Promenadi.

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je nosilac prestižnog istoimenog priznanja kao jedna od najboljih manifestacija u 2021, koju je podržao Grad Beograd.

Na Karnevalu „Srbija“ nastupili su: horska grupa ,,Ogrlica od bisera“, Beograd, KUD ,,Kolan“, Beograd, izvorna grupa ,,Kordun“ u okviru KUD ,,Soko“, Inđija, KUD ,,Vojvoda Janko Katić 1896“, Mladenovac, zdravičar Dragiša Simić, Mionica

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button