Događaji

SVE SPREMNO ZA ČETVRTI GOOD FOOD & WINE FESTIVAL

Na veoma posećenoj konferenciji za novinare u restoranu Savanova danas je najavljen četvrti po redu Good Food & Wine Festival, čiji će se centralni događaj održati u subotu, 24. septembra na Sava Promenadi.


Konferenciju je otvorio vitez vina Srbije i portparol festivala, Miša Ćirić koji je okupljenim članovima medija, institucija i izlagačima predstavio program Festivala.

-Upravo danas je počeo četvrti po redu Good Food & Wine festival. Centralni događaj, sajam hrane i vina, je zakazan za 24. septembar na Sava Promenadi i okupiće veliki broj proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona. Pre toga, u sredu 19. septembra sa početkom u 12 časova biće organizovan Karneval „Srbija“, čiji je cilj promocija naše zemlje i svih njenih raskošnih potencijala. Povorka će se kretati od Palate ,,Albanija“, pa sve do Kalemegdana –  rekao je Miša Ćirić i pozvo sve prisutne da dođu na Karneval i Sajam.

 

Zatim se gostima obratio naš poznati glumac Milan Bosiljčić koji će ispred destilerije ,,Bosiljčić“  biti jedan od izlagača na ovododišnjem Sajmu.

 

-Festival je prava mera za mene zato što promoviše tradicionalne vrednosti, srpsku kulturu, folklor, dobru hranu, vino i naravno vrhunske rakije. Ja sam tradicionalista, poštujem svoje korene, našu istoriju, a rakija ,,Bosiljčić“ je naš porodični brend. Mi smo odlučili da doniramo jedan evro od svake prodate rakije u humanitarne svrhe, za autističnu decu. Cilj nam je da izađemo na tržište sa malo ekskluzivnijim brendom i njime promovišemo Srbiju, vrednosti i kulturu naše zemlje. Za mene nema razlike između rakije, folklora, nošnje, tradicije, sve je to deo naše kulture na koju treba da budemo ponosni – rekao je Bosiljčić.

 

Ova jedinstvena priredno-turistička manifestacija će okupiti više od 100 izlagača iz svih krajeva Srbije i regiona, a posetioci će između ostalog moći da probaju i vina iz vinarije „Moravski Val“  ispred koje je na konferenciji govorio Darko Maksić.

-Ovo je takođe porodični biznis. Moravski val, pravimo u neposrednoj blizini reke Morave, a reč Val označava imena najmlađih članova porodice Maksić. Vino proizvodimo sa ljubavlju i to je ono što je najvažnije“, objasnio je Darko Maksić.

Svi posetioci će najrazličitije proizvode, od vina preko sireva i džemova do sokova moći da probaju potpuno besplatno, a ispred kompanije “Vitinka AD” koja se bavi prozvodnjom voda i sokova, na konferenciji za novinare je govorio Bojan Mijatović.

-Nakon rakije i vina uvek dođu voda i sokovi. Što se tiče samog Good Food & Wine festivala cilj nam je da dobijemo povratnu informaciju od potrošača i publike.  Naši proizvodi su već dovoljno prisutni na tržištu, ali uvek volimo da dođemo ovde u Beograd, da osetimo festivalsku atmosferu i družimo se sa ljudima – rekao je Mijatović.

Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac istoimenog prestižnog prioznanja, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini, koju je podržao Grad Beograd.

 

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button