Događaji

PIKNIK U PARKU

„U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci“, govorio je Njegoš, a život nam svakodnevno priprema izazove. Onemogućeni da otputujemo gde bismo hteli, poslednjih meseci iz grada bežimo u prirodu.

Omiljena „disciplina“ ne samo taze zaljubljenih parova, već i srećnih porodica – piknik u parku ne zahteva visinske pripreme. Sve što vam treba su malo sira i pršute, svež hleb, sezonsko voće i, naravno, flaša vina.

Upravo to su „tajni“ sastojci recepta za dug život kojeg su Francuzi davno otkrili. U svakoj prilici potomci Gala slasno uživaju u suhomesnatim proizvodima i kvalitetnim mlečnim prerađevinama, uz obavezni „napitak za bogove“. Ali, uprkos očekivanim medicinskim predviđanjima, retko ko od njih se  suočava sa bolestima srca i krvnih sudova, što je nepisano pravilo u ostatku sveta.

Ovaj “ francuski paradoks“ prvi je objasnio kardiolog Serž Reno, a kad je o njemu izvestila američka televizija krajem 1991. godine, „rođen je njegov SAD panadan“. U nekoliko narednih sati prodaja vina porasla je za neverovatnih 40 odsto.

Zato bez griže savesti i straha od korone koliko sutra spakujte ove slasne delicije u korpu i pravac u prirodu.

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button