Vesti

Egipatski ambasador NJ.E. Basel Salah: „Balkan travel smatram jednim od vodećih specijalizovanih časopisa na Zapadnom Balkanu“

Ambasador Arapske Republike Egipat, NJ.E. Basel Salah, pohvalio je Balkan travel magazin na promociji novog broja Nacionalni parkovi Srbije, ističući ga kao jedan od vodećih specijalizovanih magazina na Zapadnom Balkanu. Ambasador je opisao i svoju ljubav prema Srbiji, pominjući kako on i njegova porodica uživaju u prelepim prirodnim lepotama, toplom vremenu i gostoprimstvu srpskog naroda.

– Želim da se zahvalim mojim dragim prijateljima iz Balkan travel magazina na pozivu za ovako ugledan događaj. Balkan Travel magazin smatram jednim od vodećih specijalizovanih časopisa na području Zapadnog Balkana. On omogućava stanovnicima Balkanskog područja, kao i posetiocima, odličnu priliku da istraže predivne turističke destinacije u regiji – istakla je Njegova ekselencija.

On je takođe podelio i svoja iskustva o posetama Nacionalnom parku Tara i Zlatiboru, ističući njihovu prirodnu lepotu i bogatu kulturnu ponudu.

– Posetio sam mnoge destinacije u Srbiji koje neću zaboraviti. Među tim destinacijama je Nacionalni park Tara u zapadnoj Srbiji. Ima mnogo legendi ukorijenjenih u srpskoj istoriji. Park ima sve, od predivnih vidikovaca do skrivenih kutaka bogatih florom i faunom, bajkovitih jezera i mnogih čuda prirode. Još jedna destinacija koju sam posetio i koju neću zaboraviti je Zlatibor. Zlatibor je izuzetno lepa planina. Ima očaravajuća područja, predivne livade, guste šume i sunčane brežuljke – izjavio je Salah.

Ambasador Salah je uporedio Egipat i Srbiju, istakavši da obe zemlje nude raznolika turistička iskustva. Podstakao je turiste da razmotre i druge vrste turizma osim plažnog, uključujući religijski, rekreativni, medicinski, pustinjski, eko i ronilačke aktivnosti. Takođe je istakao da je srpska kultura slična egipatskoj, što se manifestuje u hrani, muzici, tradicionalnim kostimima i, najvažnije, u toplini i gostoprimstvu ljudi.

Ambasador Salah je napomenuo o dugotrajnom prijateljstvu između Egipta i Srbije, izgrađenom na međusobnom poštovanju, solidarnosti i podršci. Istakao je da njihov odnos datira unazad vekovima, pri čemu su njihovi istorijski lideri Gamal Abdel Naser i Josip Broz Tito postavili temelje za snažnu i trajnu vezu. Naglasio je nedavnu istorijsku posetu predsednika Abdel Fatah el Sisija Srbiji u julu 2022. kao prekretnički događaj, koji odražava jasnu i snažnu volju obe strane da unaprede svoje prijateljske odnose i ojačaju saradnju.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button