Vesti

Otvoren Jahorina ekonomski forum – Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan

Danas je u Termag Hotelu na Jahorini svečano započeo Jahorina ekonomski forum koji su otvorili Goran Račić, predsednik organizacionog odbora JEF, Borjana Krišto, predsedavajuća Saveta ministara BiH i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske. 

Forum je fokusiran na inicijativu udruživanja tržišta Zapadnog Balkana, sa ciljem da se postigne bolja ekonomska integracija regiona i stvori povoljniji poslovni ambijent za sve države regiona. Danas i sutra, Jahorina će biti epicentar ekonomske debate i dijaloga, a učesnici će biti među najeminentnijim privrednicima, ekonomistima i predstavnicima vlasti iz regiona i sveta. Panel diskusije, prezentacije, radionice i brojna druga događanja omogućiće nam da dublje istražimo teme kao što su trgovina, investicije, inovacije i održivi razvoj.

Prvog dana foruma predviđena je diskusija u okviru devet panela, dok će drugog dana učesnici voditi raspravu u okviru još osam panela. U prvom panelu „Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan“ osim predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, učestvovao je i savetnik predsednika Vlade Crne Gore za spoljnu politiku Đorđe Radulović.
Forum koji je pod zajedničkim pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, Saveta ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, organizuje Udruženje ekonomista Ekonomski forum iz Banjaluke sa partnerima Privrednom komorom Vojvodine, Ekonomskim institutom Beograd i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Jahorina ekonomski forum već šest godina zaredom je jedan od najprestižnijih regionalnih događaja na kojima, kroz diskusije među predstavnicima državnih institucija, kompanija i stručnjaka, donose se relevantni zaključci za poboljšanje javnih politika, ekonomije i kvaliteta života građana u Bosni i Hercegovini, kao i u regiji.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button