Zanimljivosti

Dizel vozilima nije dozvoljen ulazak u neke evropske gradove

Ukoliko ste razmišljali o putovanju i odlučili da na put krenete automobilom, ne bi li tako videli više država i zaista u potpunosti planirali samostalno svoje putovanje – onda je jako važno da se informišete o tome da li uopšte možete krenuti vašim vozilom.

Jedna od najposećenijih evropskih destinacija srpskih turista je svakako Nemačka, a tu možete imati problem ukoliko vozite isuviše star automobil, a u nekim gradovima čak i ako vozite najnovijeg dizelaša.

U Berlinu postoje mesta gde važi potpuna zabrana za vozila na dizel. Evropske zemlje na taj način pokušavaju da se izbore sa štetnim gasovima i tako sačuvaju prirodu, otvarajući prostor za električne automobile.

Upravo iz tog razloga neki od gradova u Nemačkoj, poput Berlina i Minhena, imaju gradske zone u kojima, ukoliko dođete svojim „dizelašem“, možete platiti izuzetno visoku kaznu.

Veliki broj naših građana ima jednu od ove dve zabranjene kategorije automobila u Nemačkoj, ali to ne znači da ne postoji način da se plaćanje kazni izbege. Naime, važno je znati samo u kojim zonama je zabranjeno i kažnjivo voziti, a to će vam omogućiti aplikacije za praćenje puteva. Zahvaljujući tome možete planirati putovanje bez straha da ćete prekršiti pravila države koju obilazite.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button