Zanimljivosti

Neobični pab u kome morate ostaviti cipelu kao zalog

U Belgiji postoji neobičan pab u kojem, ako želite da uživate u čaši piva, kao zalog morate dati cipelu. Kako se čini, neki posetioci ovog paba nisu zainteresovani samo za pivo već i za pivske čaše.

U Belgiji, poznatoj po bogatoj pivskoj tradiciji, svako pivo se toči u specifično oblikovanu čašu koja najbolje ističe arome i karakteristike te vrste piva. U poslednje vreme uočen je trend krađe čaša kao suvenira, zbog čega su se zabrinuli mnogi vlasnici.
Da bi se suprotstavili ovom izazovu, neki su barovi preduzeli mere kako bi zaštitili svoje čaše, čija vrednost može ići i do 50 evra po komadu.

Dok su neki barovi uveli čaše s protivprovalnim kodovima, pab Dulle Griet u Gentu odlučio je da bude kreativniji te je uveo pravilo da svaki gost koji želi da popije pivo mora da ostavi jednu cipelu kao zalog.

Posebnost Dulle Grieta su njihove velike čaše koje imaju drvene nosače kako bi stajale uspravno. Ne samo da su praktične, već i izgledaju elegantno, dajući posebnu notu belgijskom pivskom iskustvu.

Treba istaći da u Dulle Grietu svaka cipela ima svoju vrednost, pa tako vlasnik bara, gospodin Aleks Vrindt, ističe da jedna natikača ili japanka nije jednako vredna kao njihova pivska čaša. Mnogi su spremni da zauvek ostave svoje cipele u zamenu za čašu.

Zanimljivo je da, iako neki gosti odlaze bosi nakon ostavljanja cipela, dosad niko nije pokušao da uđe u bar bez njih.

View this post on Instagram

A post shared by Barstool U (@barstoolu)

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button