Gde otići?Srbija

IDEALAN ODMOR UZ BESPLATNE VAUČERE

Novih 100.000 vaučera koji će građanima Srbije omogućiti da na nekoj od njenih prelepih destinacija provedu nazaboravan odmor, biće im na raspolaganju od 1. januara 2022. godine. Prošle godine domaći turisti su iskoristili 150.000 priznanica, a sudeći po zvaničnim podacima najtraženije su bile banje – Sokobanja, Vrnjačka i Banja Koviljača, kao i planine Zlatibor i Kopaonik.

Činjenica da su naši državljani počeli Srbiju da doživljavaju kao poželjnu destinaciju doprinela je preporodu domaćeg turizma. Pritom i spisak ugostitelja koji na ovaj način žele da podignu nivo svog poslovanja, ali i da pomognu razvoju ove grane privrede svake godine je sve duži. Konačna lista za narednu sezonu biće objavljena na internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija već 31. decembra 2021. godine. Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.Iznos jednog vaučera je 5.000 dinara, njim se plaća smeštaj u nekom od objekata koji su se prijavili i to za boravak ne kraći od pet dana.

Ogroman turistički potencijal Srbije su, naravno, njene banje. S obzirom na to da lekovite vode izviru širom njene teritorije, naša zemlja može da se pohvali sa više od 50 banja. Svaka od njih je idealna za odmor – ne samo za starije, porodice ili osobe sa određenim zdravstvenim problemima, već za sve kojima je preko potreban predah od svakodnevnog posla i stresa.

Kad je reč o domaćem turizmu, veoma popularan vid je  i obilazak gradova – naši ljudi ih rado posećuju zbog brojnih kulturno-istorijskih znamenitosti koje ostavljaju bez daha, ali i zbog bogate gastro ponude. I dok po broju noćenja vodi Beograd, koji poslednjih godina mnoge strane turističke agencije uključuju u city break ponude, mnogi provode produžene vikende u Novom Sadu, Nišu i Subotici. Veoma privlačan je i planinski turizam, a najpopularnije i najposećenije planine Srbije su: Kopaonik, Zlatibor, Tara i Stara planina. I to ne samo zimi, već tokom cele godine – zbog svežeg vazduha, veličanstvenih nacionalnih parkova i brojnih adrenalinskih sadržaja. Kako je mahom reč o turistički razvijenim lokacijama, planine nude izvrsne smeštajne objekte, kao i grumanske užitke.

Posebnu i sve zanimljiviju priču predstavlja seoski turizam sa brojnim etno domaćinstvima, kao i organizovane posete sakralnim objektima i salašima. Svesni da im njihova domovina nudi brojne opcije: od čari noćnog života u prestonici, preko magičnih prirodnih lepota reka, jezera i planina, jedinstvenog kulturno-istorijskog nasleđa i raskošnih đakonija ne čudi što oni jedva čekaju da je što bolje upoznaju.

Fotografija: Pexels, Pihabey

Slični artikli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button