Vesti

Air Serbia uvela direktne letove između Beograda i Budimpešte

Air Serbia je 13. marta 2023. godine, letom JU150 u 07:45 časova uspostavila novu redovnu liniju između Beograda i Budimpešte. Do glavnog grada Mađarske, tokom predstojeće letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija leteće i do sedamnaest puta nedeljno.

„Današnjim letom do Budimpešte pokrenuli smo prvu od preko 20 destinacija do kojih ćemo saobraćati tokom predstojeće letnje sezone, a koje nisu bile u našoj mreži u 2022. godini. Pratićemo tražnju i u skladu sa njom postepeno povećavati broj frekvencija između dva grada. Verujemo da će uvođenje direktnih letova doprineti boljoj povezanosti Srbije i Mađarske i značajno ubrzati kretanje putnika širom Evrope,“ rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia.

Doček prvog leta srpske avio-kompanije za Budimpeštu upriličen je na aerodromu Franc List, koji se nalazi 16 km jugoistočno od centra glavnog grada Mađarske.

Budimpešta je grad duge, bogate i burne istorije, o čemu svedoči veliki broj značajnih građevina raznih epoha i stilova: gotskog, vizantijskog, renesansnog, baroknog, klasičnog, neoklasičnog. Budimpeštanski metro je drugi najstariji na svetu, a čuveni Lančani most predstavlja nultu tačku od koje se mere sva rastojanja u Mađarskoj. Prestonica Mađarske poznata je po izvorima termalne vode i mnogobrojnim banjama i jedna je od omiljenih vikend destinacija ljudi iz susednih zemalja.

Uvođenjem redovne avio-linije između glavnih gradova Mađarske i Srbije, Air Serbia putnicima omogućava dobru povezanost od Budimpešte, preko Beograda do Španije, Italije, Grčke, Kipra, Sjedinjenih Američkih Država, kao i zemalja u regionu.

Ukoliko odlučite da putujete u Budimpeštu, pročitajte na našem portalu šta ne smete propustiti u ovom gradu.

 

Fotografije: pixabay.com
Izvor: https://www.airserbia.com/footer_menu/kompanija/novosti/novosti?id=1005

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button