Biznis

IDEJE ZA ZANIMLJIVA TIM BILDING OKUPLJANJA

Tim bilding aktivnosti za zaposlene poboljšavaju radnu atmosferu i jačaju timski duh. Zabavne aktivnosti u kojima ućestvujete omogućavaju da vidite kolege u drugom svetlu. Kroz niz planiranih događaja koji su zabavni i motivacioni, timovi grade veštine komunikacije, planiranje, rešavanje problema i konflikata.

Najuspešnija i nezaboravna okupljanja kolega su ona gde se zaposleni ne osećaju kao u kancelariji – što je i svakako suština ovakvih događaja. Istraživanja pokazuju da su sreća i učenje usko povezani. Isprobavanje novih stvari sa kolegama može stvoriti dobre vibracije možete stvoriti dobre vibracije među zaposlenima, što zauzvrat koristi samom poslovanju. Odabir nečeg jedinstvenog i malo izvan zone udobnosti može ohrabriti kolege da se spoje na nove načine.

Bilo da se radi o klasičnom turističkom izletu, aktivnostima u prirodi ili u zatvorenom, postoje uvek idealna mesta za sve vaše zamisli. Kakvi tim bildinzi su najbolji? Evo nekoliko ideja:

1. Zaveslajte kajake na Drini, Uvcu, Dunavu

Tim_bilding_Balkan_travel

Kajak ture su jedne od najzabavnijih gde ste u isto vreme opušteni na vodi, zabavljate se sa kolegama i prolazite kroz najlepše delove rečnih tokova ili jezera. Izvode se u stabilnim rekreativnim kajacima i nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. U kajaku sedaju po dve osobe, a grupe prate stručni instruktori. Ukoliko izaberete vožnju kajaka na Uvcu, izlet se može upotpuniti pešačenjem do atraktivnih vidikovaca sa pogledom na meandre Uvca. Ukoliko pak vaš izbor bude Drina, preporučujemo da posetite nacionalni park Tara ili Drvengrad.

2. Provozajte bicikle kroz šumske predele Zlatibora, Fruške gore, Tare ili Zlatara

Tim_bilding_Balkan_travel

Kada ste poslednji put vozili bicikl? Ako je vaš odgovor ,,Davno, još u osnovnoj školi“, idealna je prilika da se podsetite vozeći ga sa kolegama. Pomenute planine su samo neke od destinacija gde možete voziti bicikle i uživati u pejzažima. Fruška gora nudi i posete vinarijama, salašima pa poslovno okupljanje možete upotpuniti ručkom i čašicom najkvalitetnijih vina.

3. Pešačite kroz atraktivne prirodne predele koji pružaju nezaboravne vidike

Tim_bilding_Balkan_travel

Srbija je idealna za pešačke ture. Pešačenje je jedan od najstarijih vidova vežbanja i još uvek najbolja moderna vežba. Destinacije koje preporučujemo su Kablar, Tara, Đerdap, Divčibare, Homolje. U zavisnosti od vaših zahteva i fizičke spreme grupe, pešačke ture sa izletima mogu trajati od sat, dva, do celodnevnog užitka.

4. Savladajte prepreke kroz orijentirinig i različite logičke zadatke

Tim_bilding_Balkan_travel

Savetujemo različite timske igre gde se od starta, preko zadatih kontrolnih tačaka stiže do cilja. U svakom trenutku takmičari moraju da znaju gde se nalaze i na osnovu uvodnog predavanja i iskustva u čitanju karte, treba da donose odluke o tome kojim pravcem će se kretati kako bi najbrže obišli celu stazu i pronašli sve kontrolne tačke. Zadaci zahtevaju logičko razmišljanje i angažovanje celog tima.

Ukoliko se vaš tim nalazi u Beogradu, kao sjajan tim bilding jeste istraživačka igrica ,,Beograd- raskršće civilizacija“. Igrica se sastoji od misterioznih pravaca i zagonetki. Igra se u timovima od 1 do 5 ljudi i traje oko 2 sata. Igricu u isto vreme može igrati i do 10 različitih timova u zavisnosti od brzine kojom se pređe cela ruta, zavisi i pobednik. Ruta ide od Hrama Svetog Save do Knez Mihailove ulice i pokazuje spoj starog i novog.

5. Isprobajte penjanje i naučite tehniku vertikalnog spuštanja niz stenu

Tim_bilding_Balkan_travel

Penjanje na stenama je izazov i stvara uzbuđenje i radost kod učesnika. Može se izvesti na stenama klisura, gde se uz pratnju stručnih instruktora isprobava tehnika spuštanja užetom niz stenu. Ova tehnika je u svetu alpinizma poznata kao tehnika abzajl. Idealne destinacije su Ovčarsko- kablarska klisura, Gornjak, Jelašnička klisura.

T.R.
Fotografije: wikimedia commons

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button