Biznis

Jahorina ekonomski forum 2023: Razmena ideja za bolju budućnost

Šesti Jahorina ekonomski forum pod nazivom „Regionalne integracije i Bosna i Hercegovina: Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan“ održaće se od 26. do 28. aprila u hotelu Termag na Jahorini. Forum, koji je jedan od najvećih i najprestižnijih regionalnih ekonomskih događaja, okupiće predstavnike vlada i ministarstava u regionu, kao i velike kompanije i poslovne lidere, sportske i društvene radnike.

Prema rečima Darije Tankosić, koja je suorganizator foruma i odgovorna za koordinaciju i odabir učesnika i gostiju. ovogodišnji forum će ponuditi najviši kvalitet i najveću raznolikost sadržaja do sada. Organizatori su uložili napor u unapređenje organizacionih i produkcioni aspekata događaja, a biće i zona za podcast, obimno medijsko praćenje i mnogo zanimljivih i interaktivnih formata tokom događaja.

Goran Račić, predsednik organizacionog odbora Jahorina ekonomskog foruma, osvrnuo se na organizaciju foruma u prethodne dve godine, koje su bile obeležene „specifičnim okolnostima“ kao što su globalna ekonomska kriza, ratni događaji u Evropi i tekući efekti pandemije. Naglasio je da značaj takvih profesionalnih okupljanja u regionu nikada nije bio veći. Račić je istakao aktuelne okolnosti koje negativno utiču na razvoj privreda u regionu, poput energetske krize, nedostatka resursa, promena u strukturama moći, rastućih cena, inflacije i njihovog kumulativnog uticaja na tržište rada, obrazovni i zdravstveni sistem svih aktera u regionu.

Forum koji je pod zajedničkim pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana predsedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, Saveta ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, organizuje Udruženje ekonomista Ekonomski forum iz Banjaluke sa partnerima Privrednom komorom Vojvodine, Ekonomskim institutom Beograd i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Jahorina ekonomski forum već šest godina zaredom je jedan od najprestižnijih regionalnih događaja na kojima, kroz diskusije među predstavnicima državnih institucija, kompanija i stručnjaka, donose se relevantni zaključci za poboljšanje javnih politika, ekonomije i kvaliteta života građana u Bosni i Hercegovini, kao i u regiji.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pogledajte i ...
Close
Back to top button