Vesti

Deca sa Kosova i Metohije borave na Tari

Nastavak saradnje Centra dečijh letovališta i Kancelarije za KiM

BEOGRAD, 24. 03. 2023. godine Oko 50 mališana uzrasta od trećeg do šestog razreda osnovne škole u pratnji svojih nastavnika sa prostora Kosova i Metohije boravi ovih dana  u objektu Centra dečjih letovališta “Mitrovac” na Tari, čime je nastavljena dugogodišnja saradnja Kancelarije za KiM sa Centrom dečjih letovališta i Gradom Beogradom.

– Ovakve akcije izuzetno su značajne za naše najmlađe sa Kosmeta. Svi smo svesni da naša deca tamo žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo i ulepšamo  slobodno vreme, kao i ovaj raspust. Mnogi od ovih mališana nikad nisu bili na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, stvarajući prijateljstva i trajne veze, a mi ćemo im uvek biti podrška  – istakao je Jegorović.

Prema njegovim rečima Centar dečjih letovališta je organizovao  sadržajan obrazovno-zabavni program sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota ove naše planine.

– Ovo putovanje počelo je 20. marta, a trajaće narednih nedelju dana, tačnije  do 27. marta. Za školarce organizovani su razni obrazovno-zabavni sadržaji sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota Tare. Trenutno u našem odmaralištu “Mitrovac” na Tari boravi 350 dece, pa je ovo prilika da se i mališani sa Kosmeta druže sa svojim vršnjacima – rekao je direktor Centra dečjih letovališta.

Jegorović je naglasio da će država Srbija i Centar dečjih letovališta uvek davati podršku srpskom narodu na prostoru Kosova i Metohije.

– Država Srbija i Centar dečjih letovališta uvek će biti čvrst oslonac našem narodu u pokrajini. Akcenat će biti na realizaciji ovakve saradnje, a cilj je da najmlađima obezbedimo kvalitenije, srećnije i zdravije odrastanje. Boravak dece na planini je izuzetno važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje. Svaki osmeh ovih mališana je neprocenjiv i  znak da činimo prave stvari za njih, a takođe i motivacija da ovakvih akcija bude još više – zaključio je Jegorović.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button