Događaji

I Novak je izabrao da investira u gondolu, Banja oborila sve rekorde u broju noćenja

U sredu, 14. decembra, je u prepunoj sali hotela „Moskva“ u Beogradu održana promocija povodom novogodišnjeg broja regionalnog magazina Balkan Travel – Vrnjačka Banja. U prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog i javnog života Srbije, kroz sadržaj ovog luksuznog izdanja, predstavljeni su privredni i turistički potencijali jedne od najprestižnijih turističkih destinacija u Srbiji i regionu, koja je i ove godine oborila sve rekorde u posećenosti.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, koji je bio i domaćin događaja, u pozdravnoj reči najavio je značajne investicione projekte u 2023. godini i u periodu koji sledi.

“U poslednjih nekoliko godina trudili smo se i uspeli da zajedno sa investitorima i sa Banjčanima koji vole naš grad, kao i sa Vladom Republike Srbije, napravimo prestižan turistički brend na Balkanu i da jednu banju, koja je nekada bila sinonim za banjski turizam, ponovo vratimo na tron,” rekao je Đurović.

Prvi čovek opštine je izrazio očekivanje da će Vrnjačka Banja ove godine imati postići apsolutni rekord banjskog turizma u Srbiji kada je reč o posećenosti.

“U razvoju Banje otišli smo i dalje, pa smo postali i regionalni centar turizma, što dokazuju pre svega velike investicije u Vrnjačku Banju i veliki broj noćenja. Ove godine očekujemo da ćemo imati oko million i četiri stotine hiljada noćenja, čime ćemo biti apsolutni rekorderi  banjskog turizma u Srbiji i gotovo ujednačeni sa najprestižnijim turističkim centrima naše zemje. Ponosni smo što je u poslednjih četiri do pet godina uloženo više od 200 miliona evra privatnih investicaija u Vrnjačku Banju, što znači da su prirodni potencijali naše opštine prepoznati na pravi način kao mesto koje okuplja brojne investiitore.“

Đurović je najavio planove i investicije za 2023. godinu, od kojih je kao ključnu izdvojio izgradnju gondole koja će biti dugačka 7,1 kilometar na trasi od centra Vrnjačke Banje do planine Goč. Projekat će, prema njegovim rečima, predstavljati krunu svih dosadašnjih ulaganja u Banju.

“Izdvojiću nekoliko investicija koje će obradovati i buduće turiste i nas koji živimo u Vrnjačkoj Banji. Iduća godina će biti godina velikih investicija u Vrnjačkoj Banji. Ključna investicija je gondola na kojoj radovi počinju sredinom 2023. Godine, u partnerstvu sa porodicom Đoković i sa već poznatim istoimenim brendom Đoković. Banja će dobiti gondolu dugu 7,1 kilometar , od centra grada do najvišeg vrha planine Goč. U pitanju je regionalni projekat, koji će predstavljati krunu svih naših ulaganja. Gondola će biti brendirana i nositi ime najpoznatijeg srpskog sportiste Novaka Đokovića, što me posebno raduje.

U 2023. godini Đurović očekuje da Vrnjačka Banja postane jedan od lidera turizma na Balkanu.

“Vrnjačka Banja će u 2023. godini dobiti novi tunel koji se gradi ispod Crkvenog brda, ka oi multimedijalni prostor koji će odslikavati istorijat Vrnjačke Banje.  U partnerstvu sa  kompanijom Zepter Banja će dobiti heliodrom koji će biti smešten na vrhu njihovoh hotela i  na usluzi ne samo njihovim gostima nego i našem gradu. Sledeće godine nastavljamo sa  izgradnjom zatvorenog akva parka i to će biti jedan od najvećih projekata u regionu. Cilj nam je da preuzmemo liderstvo, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu i da tako postanemo apsolutno konkurentni najpoznatijim turističkim destinacijama. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, a posebno investitorima koji su prepoznali Vrnjačku Banju, kao i medijima, a posebno magazine Balkan Travel koji je prepoznanao Banju kao temu novogodišnjeg izdanja i ovekovečio sve što je lepo u našem gradu” – zaključio je Boban Đurović.

O Vrnjačkoj Banji govorio je i poznati novinar Živorad Žika Nikolić, koji je rođen Banji, gde je i zaočeo svoju novinarsku karijeru.

“Ukazana mi je posebna čast da vam se obratim jer Vrnjačku Banju nosim u srcu i gde god krenem u Vrnjačku Banju skrenem. Gimnaziju sam završio tu, počeo sam da se bavim novinarstvom u Vrnjačkoj Banji i danas sa ljudima u Banji imam lep odnos.  Radujem se što je Banja  poslednjih godina dobila pravi sjaj velike, najlepše banje Srbije”, rekao je poznati novinar.

Ksenija Konić, glavna i odgovorna urednica časopisa Balkan travel, izrazila je zadovoljstvo zbog uspešno realizovanog novogodišnjeg broja.

“Na interesantan način smo predstavili sve ono što Vrnjačku Banju tek očekuje u narednom periodu i sve ono što je sinonim za Vrnjačku Banju danas. Čitaoci će kroz naše tekstove saznati zašto je Banja zapravo kraljica srpskog turizma. Sigurna sam da će uživati u upoznavanju ovog turističkog centra e na način kako smo je mi videli i doživeli”, zaključila je Konićeva.

Izdavač magazina je Red Press u saradnji sa Opštinom Vrnjačka Banja i Turističkom organizacijom Vrnjačka Banja. U novom izdanju časopisa kroz izvanredne reportaže, intervjue i raskošne fotografije, čitaoci se mogu upoznati sa svim onim što Vrnjačka Banja, jedno od najboljih lečilišta u ovom delu Evrope, ima da ponudi.

Promociju je otvorila operska diva Ljubica Vraneš, solista Beogradske opere, a dogašaj je  okupio veliki broj poznatih ličnosti, hotelijere, predstavnike privrednog i javnog života Srbije.

Promociji su prisustvovali i pevač Slavko Banjac, inače rođeni Banjčanin, glumci Mirka Vasiljević, Teodora Tomašev, Sandra Bugarski, Vladan Savić, Rastko Janković, Jovana Stević, Miljan Prljeta, Miodrag Miško Rakočević, Kristina Kika Jovanović, modni creator Bata Spasojević, TV voditelji novinarka Marija Savić Stamenić i Danilo Mašojević, Olivera Jovićević, novinar i producent, privrednik Mile Dragić, direktor Borbe Andrija Jorgić i mnogi drugi.

Ovaj peti po redu broj magazina Balkan travel je dostupan je na kioscima širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

 

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button