BiznisDogađajiVesti

GINISOV REKORD OBOREN NA ZLATIBORU

Uprkos velikim nanosima snega i izuzetno niskim noćnim temperaturama koji su otežali startovanje instalacije, najduža panoramska gondola je ipak puštena u rad. Tako se sada iznad livada, šuma i jezera devet kilometara dugom stazom stiže od centra Zlatibora do kompleksa Tornik.

Zlatiborska gondola, najveća i najskuplja investicija Opštine Čajetine ikad, uspešno je puštena u rad. Uz prepoznatljiv zvuk sirene, sajle su se pokrenule spuštajući prve kabine sa međustanice, spremne da prime putnike koji su od ranih jutarnjih časova strpljivo čekali u redu da. Odmah po prijemu putnika i napuštanja početne stanice, kabina gondole ubrzava vozeći putnike prema hotelu Tornik, pružajući putnicima panoramski pogled na celo naselje.

Gold_gondola_Zlatibor_Balkan_travel
Mapa kojom gondola prevozi turiste

Grabeći trasom ka međustanici, putnici će uživati u prelepom pejzažu Ribničkog jezera u zimskom ruhu, a onda dolazi poslednja, najstrmija etapa puta, uspon na vrh Tornik i prolazak kroz magleni zimski veo i zaleđene borove duž čitave trase, a celokupna vožnja traje 25 minuta.
Zlatibor, pored lokalne, ispisuje još jednu, važniju, stranicu istorije – u Ginisovoj knjizi rekorda biće upisano da je Gold gondola Zlatibor bila najduža panoramska gondola na svetu. Sa trona je skinuta kineska gondolu „Tianmen Shun“, jer je naša, zlatiborska, duža za 1,6 km. Ova činjenica će, pored ustoličenja Zlatibora na turističkoj mapi Evrope, uveliko doprineti i afirmaciji cele Srbije i njenog ukupnog turističkog potencijala.

Gold Gondola ima 55 kabina i njen kapacitet je 600 putnika na sat. Radno vreme je od 8.30 do 15.00 časova. Mlađima od šest godina neće se naplaćivati karta, cena za decu je 550, a za odrasle 1.000 dinara.Tokom vožnje biće poštovane sve epidemiološke mere, a u kabini u isto vreme mogu borivati najviše četiri putnika.

Tamara Roksandić,
Fotografije: goldgondola.rs

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button