Vesti

Skoplje-mesto jačanja partnerstva između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije

Ministri Đerlek i Penov održali konstruktivan razgovor posvećen regionalnom razvoju

U Skoplju, 13. novembra, održan je važan sastanak između ministra za ravnomerni regionalni razvoj Edina Đerleka iz Srbije i ministra za lokalnu samoupravu Severne Makedonije Rista Penova.

Ministri su razgovarali o regionalnoj politici i razvoju, deljenju dobrih praksi i pojačanoj saradnji između ove dve zemlje.

Gospodin Đerlek je istakao: „Razgovarali smo o različitim razvojnim projektima i efikasnim merama koje su dovele do podizanja standarda u okruzima i regionima.“On je dodao da je glavni cilj oba ministarstva usmeren na podizanje kvaliteta života građana obe države, posebno na lokalnom nivou.“

Gospodin Risto Penov izrazio je zadovoljstvo susretom i istakao je značaj nastavka razmene znanja i iskustava kako bi se unapredili mehanizmi regionalnog razvoja i lokalne samouprave. „Rezultati gospodina Đerleka su zaista impozantni, i radujemo se deljenju iskustava. Izložio sam i izazove sa kojima se mi suočavamo, i nadam se da će ova razmena biti mnogostrano korisna. Očekujemo plodotvornu buduću saradnju“, rekao je gospodin Penov.

Ovaj susret predstavlja važan korak napred u jačanju bilateralne saradnje i partnerstva između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije u oblasti regionalnog razvoja i lokalne samouprave. To je takođe od suštinskog značaja za turizam, jer unapređenje infrastrukture i razvoj manjih mesta može privući pažnju putnika željnih autentičnog iskustva.

Severna Makedonija i Srbija nude neotkrivene bisere turistima koji traže jedinstvena iskustva. Lepote Beograda i Skoplja svima su poznate, ali manja mesta su ta koja imaju ogroman potencijal i netaknute prirodne lepote koje će privući turiste iz svih država regiona i sveta.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button