Gde otići?

Najjeftiniji evropski gradovi za vikend putovanje

S obzirom na kontinuirani porast troškova života, vikend-putovanje može se činiti kao luksuz, ali to ne mora biti slučaj.

Još uvek postoji mnogo pristupačnih destinacija, naročito ako putujete udvoje. Ako želite pobeći na romantični vikend s ograničenim budžetom, novo istraživanje Jersey Island Holidaysa moglo bi vam biti od koristi.

Analizirajući prosečnu cenu taksija, alkohola, smeštaja, večere i ostalog tokom dva dana, istraživanje je došlo do popisa najpovoljnijih evropskih destinacija za vikend udvoje. Pa iako ovde nema „izvikanih“ destinacija, možda vam i ovaj popis pomogne te poželite da vidite neki od ovih gradova.

Zanimljivo je da je najpovoljnijim odredištem u istraživanju proglašen grad Niš u Srbiji, gde vam za vikend treba tek 125 evra. Treći po veličini grad u Srbiji takođe nudi arsenal toga što možete videti i raditi, ovde ćete pronaći sve, od rimskih ruševina i srednjovekovnih tvrđava do drevnih banja.

Sledeća dva najjeftinija grada bila su u Bosni i Hercegovini: Banjaluka, gde će vas vikend stajati otprilike 135 evra, te Tuzla, gde prosečna potrošnja iznosi 5 evra više. Balkanska odredišta dominirala su popisom, što se da videti i prema ostatku popisa deset najpovoljnijih gradova:

  1. Niš, Srbija
  2. Banjaluka, Bosna i Hercegovina
  3. Tuzla, Bosna i Hercegovina
  4. Priština, KiM
  5. Skoplje, Severna Makedonija
  6. Podgorica, Crna Gora
  7. Kišinjev, Moldavija
  8. Debrecen, Mađarska
  9. Lublin, Poljska
  10. Beograd, Srbija

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button