Događaji

RAPSODIJA DOBRIH UKUSA NA SAVA PROMENADI

Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, koji se održava u subotu, 24. septembra na beogradskom keju Sava Promenada (plato iza Geozavoda), okupiće više od 100 proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona. Učesnici će svoje prozvode predstaviti na Sajmu hrane i vina, koji je centralni događaj Festivala.

Na ovoj jedinstvenoj izlagačkoj manifestaciji na reci, kroz promocije i degustacije prozvoda iz svih krajeva naše zemlje i regiona, Beograđani, kao i gosti našeg grada i turisti, imaće priliku da potpuno besplatno probaju najfinije balkanske proizvode: od vina, preko zlatiborskih pršuta, vojvođanskih kobasica, sireva, džemova, voda i napitaka, do kolača i sladoleda.

Posetioci će moći i da provedu lepo popodne i veče na najatraktivnijoj beogradskoj lokaciji uz obilje zabavnih sadržaja na bini, edukativnih radionica, nagradnu tombolu i 10.000 poklona koje su pripremili organizatori i izlagači.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje dobre hrane i vina.

Sajmu prethodi i „Karneval Srbija“ koji se održava u sredu, 21. septembra  u Knez Mihajlovoj ulici, kao i niz pratećih aktivnosti.

Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac prestižnog priznanja „Zvezde Beograda“, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini koju je podržao Grad Beograd.

 

O Festivalu 

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

Program festivala: 

Ponedeljak, 19. septembar, 12 h – Konferencija za novinare

Sreda, 21. septembar,  12h –  Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; učesnici su kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije…

Subota, 24. septembar, radno vreme 14 – 23.00  – Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada
Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima;  tombola;  Kulturno-umetnički program

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button