Vesti

Srbija među ,,10 destinacija koje je vredelo čekati’’ za 2023. godinu

Srbija je dobitnik priznanja ,,10 destinacija koje je vredelo čekati“ za 2023. godinu, koju dodeljuje udruženje Nacionalni turizam Kine. Ceremonija dodele nagrade održana je 14. marta 2023. godine u Pekingu gde je više od 1.000 ljudi, predstavnika kineske turističke, hotelske i avio industrije, predstavnika međunarodnih agencija i destinacija, prisustovalo ovom svečanom događaju.

Ocenjivale su se performanse turističke destinacije, inovacije na tržištu Kine i jačina brenda, a Srbija je ušla među deset najboljih. Osim naše zemlje, na listi se nalaze i Nemačka, Švajcarska, Holandija, Tajland, Kanada, Novi Zeland, Mađarska, Australija i Republika Fidži, navode iz Turističke organizacije Srbije.

Nacionalni turizam (Nacional Tourism) je udruženje koje okuplja profesionalce u turizmu Kine i pruža podršku njihovom zajedničkom nastupu na stručnim sajmovima i skupovima, organizaciji obuka, razmeni baza podataka i kreiranju marketing plana komunikacije. U svom sastavu ima mrežu www.guojialvye.com, Nacionalni turistički magazin, Wechat nalog turističke industrije Kine, specijalizovane platforme za edukacije i druge aktivnosti koje imaju značajan uticaj.

Prva postkovid grupa turista iz Kine stigla je u Srbiju 18. marta, samo dan nakon što je nacionalna turistička uprava objavila da kineske agencije mogu da organizuju grupna putovanja po Srbiji. Jedna od najvećih agencija iz Kine – CYTS, organizovala je grupu turista koja je doputovala u Srbiju, a TOS im je organizovao svečani prijem i u svojim prostorijama dočekala turiste.

Kina je bila na prvom mestu po dolascima u 2019. godini, a druga po noćenjima, podsećaju iz Turističke organizacije Srbije.

„Verujemo da će se, u skladu sa novim okolnostima, taj trend u 2023. godini nastaviti“, ističe TOS, navodeći da je Srbija bila prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za državljane Kine.

Ono što Srbiju kao destinaciju čini još atraktivnijom jesu dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine – do Pekinga i do Tjendžina’’, navodi TOS.

Podsećamo, Srbija je bila prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za državljane Kine, a ono što Srbiju kao destinaciju čini posebno atraktivnom jesu dva direktna leta između Srbije i Kine – do Pekinga i do Tjenđina.

Fotografije: pixabay.com

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button