Zanimljivosti

Zavirite u svet najčudnijih sportova na planeti

Iako možda čudni na prvi pogled, ovi sportovi dokaz su da granice takmičenja mogu biti beskrajno široke i izuzetno kreativne

Sport se smatra univerzalnim jezikom koji povezuje ljude širom sveta. Kad govorimo o sportu obično mislimo na fudbal, košarku, plivanje ili atletiku, međutim, postoje oni neobični sportovi koji privlače pažnju gledalaca svojom jedinstvenošću i atraktivnošću.

Neke od ovih disciplina igraju se na svetskom nivou, dok su druge popularne samo u okviru jedne države ili grada.

Bossaball

Ova revolucionarna igra nastala je u Brazilu i kombinuje elemente odbojke, fudbala, gimnastike i akrobacije. Teren na kojem se igra takođe nije svakidašnji, reč je o velikoj trambolini na naduvavanje. Neverovatna brzina, visoki skokovi i akrobatski trikovi igrača čine ovu disciplinu spektakularnom.

Kanu polo

U pitanju je kombinacija vodenih sportova sa timskom taktikom. U ovom izazovnom sportu igrači koriste kajake kako bi postigli golove istovremeno boreći se sa protivničkim timom u vodi.

Polo na slonovima

Da je polo izuzetno inspirativan govori i činjenica da na ovom spisku imamo čak dva čudna sporta koje je iznedrio polo. Slonovski polo nastao je u Indiji i jedan je od najdražih na prostoru Azije. Igra se na način da se dva igrača popnu na slona, jedan je zadužen da upravlja slonom, a drugi upravlja loptop trudeći se da postigne gol.

Bacanje jaja

Naravno, u pitanju je takmičenje u bacanju jaja. Ovaj sport ima čak i svoje Svetsko prvenstvo sa raznolikim disciplinama. Jaja možete bacati na različitim udaljenostima, gađati određene mete ili se dobacivati sa saigračem, ali sa ciljem da jaje ostane čitavo. Ova igra je pre svega humorističnog karaktera, ali je namenjena za one izuzetno spretne.

Kotrljanje sira

U pitanju je još jedna disciplina koja uključuje hranu, a nastala je u Velikoj Britaniji pre oko 200 godina. Pravila su vrlo jednostavna. Igra započinje bacanjem koluta sira sa vrha padine, a potom se takmičari trkaju sa ciljem da taj sir uhvate.

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button